19.1.18

Κινητοποίηση αρχών για τις εγκυμοσύνες ανηλίκων στην Τουρκία

Οι τουρκικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ξεκινούν έρευνα μετά τη δημοσίευση άρθρων στον τουρκικό Τύπο όπου αποκαλύπτεται ότι ένα νοσοκομείο στην Κωνσταντινούπολη δεν γνωστοποίησε στους αρμόδιους φορείς περισσότερες από 100 εγκυμοσύνες έφηβων κοριτσιών.
Το σκάνδαλο ξέσπασε την Τετάρτη με τη δημοσίευση από την εφημερίδα Hürriyet μιας έρευνας, σύμφωνα με την οποία η πανεπιστημιακή κλινική Süleyman δεν ανέφερε στις αρχές, όπως όφειλε να κάνει, ότι παρείχε φροντίδα σε 115 έφηβες που πήγαν να γεννήσουν.
Μεταξύ των κοριτσιών που νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο το διάστημα από την 1η Ιανουαρίου έως την 9η Μαΐου του 2017, τα 38 ήταν ηλικίας κάτω των 15 ετών και τα 39 ήταν από τη Συρία, σύμφωνα με τη Hürriyet που είχε πρόσβαση στον κατάλογο των ασθενών.
Αντιδρώντας στις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, η υπουργός Οικογένειας και Κοινωνικής Πολιτικής της Τουρκίας, η Φατμά Μπετούλ Σαγιάν Καγιά, «διέταξε τη διεξαγωγή επείγουσας έρευνας» επισήμανε το υπουργείο σε ένα δελτίο Τύπου που εκδόθηκε.
«Πρόκειται για μια απαράδεκτη κατάσταση» δήλωσε ο υπουργός Υγείας Αχμέτ Ντεμιρτζάν, σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN-Türk.
«Θα διεξαχθεί έρευνα και τα συμπεράσματα θα δημοσιοποιηθούν» διαβεβαίωσε.
Σύμφωνα με τη Hürriyet, η διοίκηση του νοσοκομείου μετέθεσε έναν υπάλληλο που προειδοποίησε έναν εισαγγελέα σχετικά με την κατάσταση. Η εφημερίδα γράφει επίσης ότι το κυβερνείο της Κωνσταντινούπολης ζήτησε από τον εν λόγω εισαγγελέα να μην ξεκινήσει έρευνα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου