18.1.18

ΞΕΚΙΝΑ Η ΦΥΤΕΥΣΗ ΚΑΡΠΟΥΖΙΩΝ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

ΤΙΣ καιρικές συνθήκες περιμένουν οι παραγωγοί της Τριφυλίας για να ολοκληρωθεί η φύτευση νεαρών φυτών καρπουζιάς, για την νέα καλλιεργητική περίοδο. Χάρη όμως στην τεχνογνωσία των αγροτών που έχει διασφαλιστεί μέσα από την διαρκή ενημέρωση της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας, γνωρίζουν τις συνθήκες για την επίτευξη του στόχου.
Με βελτιωμένες θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις σε ότι αφορά την σωστή άδρευση και λίπανση των νεαρών φυτών, οι προοδευτικοί παραγωγοί ξεκινούν σταδιακά την φύτευση των πρώτων σπορείων καρπουζιάς στις εγκαταστάσεις μετά από την καλλιεργητική φροντίδα που ανέπτυξαν τις ημέρες των εορτών, προετοιμάζοντας το έδαφος. Στη Τριφυλία όπως έχουμε αναφέρει συντελείται ένα πρωτοποριακό πείραμα για σωστή άδρευση που θα αποφέρει αύξηση της παραγωγής με ενίσχυση της ποιότητας. 
Εικάζεται πάντως ότι οι φυτεύσεις θα διαρκέσουν ως τις αρχές Φεβρουαρίου ώστε να γίνει η σωστή θρέψη και καρπόδεση των νεαρών φυτών, προκειμένου να έχουν την πρώτη συγκομιδή προς το Πάσχα το οποίο φέτος πέφτει νωρίτερα. Δεν αποκλείεται πάντως εκείνη την περίοδο να μην έχει ξεκινήσει η παραγωγή ανάλογα με την ζήτηση στην αγορά. 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου