20.1.18

Όλα έτοιμα ...Το Πατρινό Καρναβάλι αρχίζει !!!

Όλα είναι έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή της Πάτρας.

Η Γιορτή της Ημέρας Έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2018 σήμερα, μας καλεί να κατέβουμε όλοι-μικροί και μεγάλοι- στο κέντρο της πόλης, να συμμετάσχουμε και να χαρούμε το Πατρινό Καρναβάλι όπως πραγματικά του αξίζει.
Κέφι, διασκέδαση, ανεμελιά, σάτιρα, φαντασία, ευρηματικότητα, έμπνευση, καλλιτεχνική διάθεση, χορός, δημιουργικό πάθος, ανατροπή και όλα τα αυθεντικά χαρακτηριστικά που του έχουν δώσει πρωτεύουσα θέση στην μακρόχρονη ιστορική του διαδρομή αλλά και το πιο ζωντανό κομμάτι στην καρδιά μας, κινητοποιούνται και συνθέτουν το πολύχρωμο σκηνικό που θα ξετυλιχτεί από σήμερα έως την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου.
Φέτος η καρναβαλική περίοδος, που χρονικά θα διαρκέσει περίπου ένα μήνα, εγγυάται ένα μεστό, σφιχτοδεμένο Καρναβάλι, που οφείλουμε να ζήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις.
Κόντρα στην οικονομική κρίση, το Πατρινό Καρναβάλι φέτος έχει ως θέμα του την ανεργία.
Οι δράσεις για σήμερα ξεκινούν από το πρωί και κορυφώνονται το βράδυ, με τη μεγάλη γιορτή και το πάρτι υπαίθριο στην πλατεία Γεωργίου.
Αναλυτικά το πρόγραμμα:
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΕΡΝΑΒΑΛΙΚΟΥ ΛΑΒΑΡΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ
Οι δράσεις θα αρχίσουν από τις 10 το πρωί με το μουσικό άρμα και τον τελάλη να δίνουν γιορτινή ατμόσφαιρα μεταφέροντας το χαρούμενο μήνυμα της έναρξης ακολουθώντας τη διαδρομή: Πετρωτό-Πατρών Κλάους-Κουκούλι-Γεν. Νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας-Μαρούδα-Γούναρη-Μπουκαούρη-Γερμανού, Αρχαίο Ωδείο.
Στις 11.30 το πρωί με αφετηρία το Ρωμαϊκό Ωδείο θα ξεκινήσει πομπή καρναβαλιστών, και μελών του Δ.Σ της Κοινωφελούς Επιχείρησης και της Γνωμοδοτικής Επιτροπής, με κατεύθυνση το Δημαρχείο της Πάτρας, ακολουθώντας τη διαδρομή: Αρχαίο Ωδείο-Γερμανού-Αγ. Νικολάου-Κορίνθου-Κολοκοτρώνη-Μαιζώνος-Πλατεία Γεωργίου, Μαιζώνος-Δημαρχείο και θέτοντας το κέντρο της πόλης σε καρναβαλικούς ρυθμούς. Στο Δημαρχείο  θα γίνει η παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου στο Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη υπό τους αποκριάτικους παιανισμούς της Δημοτικής Μουσικής και με το αναλλοίωτο γλυκό έθιμο του σοκολατοπόλεμου σε πλήρη εξέλιξη από τους συλλόγους των σοκολατοριχτών: «Σοκολατορίχτες», «Σοκολατομαχίες», «Σοκολατοδρομίες», «Σοκολατομανίες» και «Σοκολατοπαίχτες». Στην παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου τη δική της ξεχωριστή πινελιά θα αποτυπώσει η Χορωδία του Συλλόγου των Λευκάδιων Πάτρας «Η Φανερωμένη», που θα παρουσιάσει κάποια παραδοσιακά τραγούδια-καντάδες της Αποκριάς μεταφέροντάς μας στο αυθεντικό κλίμα αλλοτινών εποχών, αλλά και μια ιδιαίτερη έκπληξη με μια ειδικά αφιερωμένη στο Δήμαρχο σατιρική καντάδα. Το λάβαρο του Πατρινού Καρναβαλιού 2018 θα παραμείνει στο Δημαρχείο μέχρι το τέλος των εκδηλώσεων, στις 18 Φεβρουαρίου σηματοδοτώντας τη μεγάλη γιορτή της καρναβαλικής πρωτεύουσας.
ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΑΤΡΙΝΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ 2018
Το ραντεβού θα ανανεωθεί για το βράδυ, στις 20.30 στην Τελετή Έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2018 στην πλατεία Γεωργίου Α΄, την κατεξοχήν πλατεία του Πατρινού Καρναβαλιού.
Μετά το καλωσόρισμα της παρουσιάστριας της τελετής Νατάσας Τραγουστή, οι φοιτητές της Δραματικής Σχολής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας θα χαιρετήσουν τον κόσμο της Πάτρας με καρναβαλικά τραγούδια. Θα παρουσιάζουν με τον δικό τους τρόπο τρία πασίγνωστα τραγούδια: «Η καρδιά μου πονεί για σας» από την οπερέτα του Θεόφραστου Σακελλαρίδη, «Ένα φιλάκι είναι λίγο» (το αυθεντικό σε στίχους του Ίκαρου και μουσική του Jose Francia, που ερμήνευσαν ο Τζίμης Μακούλης και αργότερα ο Λουκιανός Κηλαηδόνης) και την παραδοσιακή κεφαλλονίτικη καντάδα «Γιαλό γιαλό» και θα προθερμαίνουν το αποκριάτικο κλίμα.
Μετά το δρώμενο η παρουσιάστρια της τελετής έναρξης Νατάσσα Τραγουστή θα καλωσορίσει τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» Νίκο Χρυσοβιτσάνο και στη συνέχεια τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, ο οποίος με την καρναβαλική επισημότητα που αρμόζει στη μεγάλη γιορτή και μέσω σοκολατορίψεων από τους εκπροσώπους των σοκολατοριχτών θα κηρύξει την έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2018, στο πλαίσιο του τελετουργικού. Η χαρμόσυνη είδηση της έναρξης του Καρναβαλιού μέσω πυροτεχνημάτων, που θα λάμψουν στον πατραϊκό ουρανό, θα στείλει μήνυμα αισιοδοξίας σε όλη την Ελλάδα. Μήνυμα ελπίδας, ζωντάνιας και χαράς από τον κορυφαίο στο είδος του θεσμό της χώρας.
Θα ακολουθήσει συναυλία με το συγκρότημα “Los Cubaneros”. Για την τελετή έναρξης θα εμφανιστούν ως ορχήστρα 8 ατόμων (τραγούδι, τραγούδι, πιάνο, μπάσο, κρουστά, τρομπέτα, τρομπόνι, τύμπανα) και θα παίξουν, εκτός από τα δικά τους τραγούδια, γνωστές latin επιτυχίες αλλά και πρωτότυπες διασκευές σε τραγούδια που έχουν χαρακτηρίσει το Πατρινό Καρναβάλι.
Οι Cubaneros είναι ένα Ελληνοκουβανικό λάτιν συγκρότημα που δημιουργήθηκε στην Πάτρα το 2015 από τον Πατρινό πιανίστα Πάνο Παναγόπουλο και τις Κουβανές τραγουδίστριες Anaisa Vega Castillo και Indhira Xiques. Ξεκίνησαν να εμφανίζονται σε διάφορα καταστήματα και φεστιβάλ της ευρύτερης περιοχής παίζοντας γνωστά τραγούδια Salsa, Bachata, ChaCha, Merengue κλπ.
Τον Αύγουστο του 2016 δημιούργησαν παγκόσμια αίσθηση στο ίντερνετ με την διασκευή τους στο «Lost on you» της LP. Το βίντεο στο You Tube έχει συγκεντρώσει περισσότερο από 3.700.000 προβολές μέχρι σήμερα και πλέον αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των latin playlists στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο!
Τον Οκτώβριο της ίδια χρονιάς κυκλοφόρησαν το ξεσηκωτικό «Yo Quiero Mas» σε δικούς τους στίχους και μουσική, ενώ τον Μάιο του 2017 σημείωσαν νέα επιτυχία με μια ακόμα salsa διασκευή, αυτή τη φορά στο κλασικό «Feeling Good» της Nina Simone. Ακολούθησε μια πετυχημένη καλοκαιρινή περιοδεία σε Ελλάδα και Κύπρο, με αποκορύφωμα την εμφάνισή τους στη συναυλία του Luis Fonsi (Despacito) στην Αγία Νάπα της Κύπρου στις 10 Αυγούστου. Τον Σεπτέμβριο επέστρεψαν με το αισθησιακό «Delirio» και ταξίδεψαν στην Κούβα για φωτογράφιση και μία live εμφάνιση συμβολικού χαρακτήρα στην γενέτειρα της τραγουδίστριας Anaisa, την Melena del Sur, πριν επιστρέψουν στην Ελλάδα για να ξεκινήσουν της χειμερινές τους εμφανίσεις και την προετοιμασία για την ηχογράφηση του πρώτου προσωπικού τους άλμπουμ.
Το υπαίθριο πάρτυ και το καρναβαλικό κέφι θα διαρκέσουν μέχρι αργά τη νύχτα με τους djs Κωνσταντίνο Σαράντη, Παναγιώτη Μουζάκη με τον Mc Timm και Gogos  που θα αναλάβουν τη διασκέδαση στην πλατεία δίνοντας καρναβαλικό χρώμα στην πρώτη νύχτα του Πατρινού Καρναβαλιού.
Παρουσιάστρια της τελετής έναρξης θα είναι η δημοσιογράφος Νατάσσα Τραγουστή και τελάλης θα είναι ο Θανάσης Τσέρης.
Και σήμερα θα είναι μόνο η αρχή. Η συνέχεια προμηνύεται συναρπαστική. Καρναβαλιζόμαστε και διασκεδάζουμε σε ποικίλες δράσεις, παίρνουμε από το χέρι και το ποδηλατικό τιμόνι τους μεταμφιεσμένους ανεπανάληπτους μπόμπιρες σε Καρναβάλι των Μικρών (Καρναβαλουπόλεις και Baby Rally), φοράμε τις μάσκες, ξεφαντώνουμε με αυθεντικά παραδοσιακά δρώμενα ενώνοντας την Άνω με την Κάτω Πόλη την Τσικνοπέμπτη και όχι μόνο, ψάχνουμε σε καλά κρυμμένα σεντούκια για θησαυρούς στο 53ο Παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού, χορεύουμε με ανεξιχνίαστες ντάμες αθέατες πίσω από τα μαύρο ντόμινο στα Μπουρμπούλια, ανεβαίνουμε στα άρματα, πλημμυρίζουμε τους δρόμους στις παρελάσεις με φαντασία, ζωντάνια και νεανική ορμή.
Το Πατρινό Καρναβάλι αρχίζει…

πηγή

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου