18.1.18

Καιρός: Τοπικές βροχές το Σαββατοκύριακο - Ψυχρή εισβολή από Δευτέρα

Με χαμηλές θερμοκρασίες θα ξυπνήσουμε το πρωί της Παρασκευής με τον υδράργυρο να κατρακυλά ακόμα και στους -6 στα ορεινά της Βόρειας Ελλάδος. Πέρα από αυτό, η Παρασκευή θα είναι μία σχετικά ήπια μέρα με τις τοπικές βροχοπτώσεις να επηρεάζουν μόνο τμήματα του Ιονίου και της δυτικής ηπειρωτικής χώρας κατά διαστήματα, ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα θα αναπτυχθούν λίγες αραιές νεφώσεις και έτσι η ηλιοφάνεια θα επικρατήσει.
Το Σάββατο οι βροχές θα επηρεάσουν Επτάνησα, στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα αλλά και σε περιοχές των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου
Ειδικότερα,
Το Σάββατο ο καιρός κατά διαστήματα θα είναι άστατος στα Επτάνησα, στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα αλλά και σε περιοχές των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου μέχρι και το ύψος των Δωδεκανήσων με βροχές ασθενούς έως και μέτριας έντασης αλλά και πιθανότητα για τοπικές καταιγίδες σε περιοχές της Θράκης. Στην υπόλοιπη Ελλάδα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 16 βαθμούς στα βόρεια και τους 17 με 18 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα, ενώ στην Κρήτη τοπικά θα αγγίξει και τους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια παράλια. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν παντού από νοτιοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 4 έως 6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Επισημαίνεται ότι οι οποίες χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά τμήματα θα περιοριστούν στις πολύ ορεινές περιοχές.
Την Κυριακή θα βρέχει σχεδόν παντού
Κυριακή:
Την Κυριακή σταδιακά ο καιρός θα επιδεινωθεί στις περισσότερες περιοχές της χώρας και έτσι τόσο στο Ιόνιο, όσο και στα ηπειρωτικά τμήματα αλλά και στις περισσότερες περιοχές του Αιγαίου θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα βροχοπτώσεις που τοπικά δεν αποκλείεται να έχουν και έντονο χαρακτήρα διότι ιδιαιτέρως στα δυτικά, κεντρικά και νότια τμήματα της επικράτειας θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Βροχοπτώσεις θα εκδηλωθούν τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη. Αρκετά πυκνές κατά περιόδους χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλες σχεδόν τις ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας πάνω από τα 1.000 με 1.200 μέτρα, ενώ στις βορειοδυτικές περιοχές θα χιονίσει κατά περιόδους ακόμα και πάνω από τα 700 μέτρα. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί με ένταση έως και 5 με 6 μποφόρ, στο νότιο Αιγαίο νοτιάδες έως και 6 με 7 μποφόρ και στο βόρειο Αιγαίο βορειανατολικοί με ένταση έως και 6 μποφόρ τοπικά.
Ψυχρή εισβολή από Δευτέρα - Μεγάλη πτώση του υδραργύρου
Αν διατηρηθούν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, φαίνεται ότι οι πολύ ψυχρές αέριες μάζες που έχουν εγκατασταθεί τις τελευταίες ημέρες στην βόρεια Ευρώπη, θα έχουν την τάση να κατηφορίσουν νοτιότερα και έτσι, από την ερχόμενη Δευτέρα, θα αρχίσει το κρύο να επηρεάζει και τη χώρα μας.
Με τα υπάρχοντα προγνωστικά στοιχεία, διαφαίνεται μεγάλη πτώση του υδράργυρου σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες για τις περισσότερες περιοχές της Ελλάδος.
Αυτό που δείχνει η τάση του καιρού, είναι ότι από την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεχάσουμε πιθανότατα τον ήπιο χειμώνα που βιώνουμε διότι ο υδράργυρος θα υποχωρήσει αρκετά και θα εναρμονιστούμε πια με την εποχή.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου