20.1.18

Παγετός και χαμηλές θερμοκρασίες στη Βόρ. Ελλάδα

Αρνητικές ελάχιστες θερμοκρασίες σημειώθηκαν τις πρωινές ώρες του Σαββάτου στα βόρεια τμήματα της χώρας, αλλά και στο Λασίθι. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες κατεγράφησαν σε:
Παρανέστι Δράμας -5.6 β,
Χ/Κ Καϊμάκτσαλαν και Λαγκαδάς -3.9 β,
Φωτολίβος Δράμας -3.7 β,
Σέρρες -3.3 β, Δράμα -3.2 β,
Μικρόκαμπος Δράμας -2.8 β,
Καλαμπάκι Δράμας -2.7 β,
Αριδαία -2.5 β,
Παλαιό Σκυλίτσι Ημαθίας -2 β και
Τζερμιάδον Λασιθίου -1.9 β. Κελσίου.
Αλλά και την Παρασκευή υπήρχαν χαμηλές θερμοκρασίες από παγετό που εκδηλώθηκε στα κεντρικά και κυρίως στα βόρεια τμήματα της χώρας. Οι χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες κατεγράφησαν: Βλάστη Κοζάνης και Κοιλάδα Κοζάνης -7.8 β, Νευροκόπι -7.1 β, Χ/Κ Καϊμάκτσαλαν -6.8 β, Ασπράγγελοι και Χ/Κ Παρνασσός (1950 μέτρα) -6.5 β, Λαγκαδάς -6 β, Χ/Κ Βασιλίτσα -5.9 β. και Σέρρες -5.7 β Κελσίου.
Την Κυριακή πάντως προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, με κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα και βαθμιαία επέκταση των φαινομένων κατά τη διάρκεια της ημέρας και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.
Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά ηπειρωτικά και μετά το απόγευμα και σε βόρειες ημιορεινές περιοχές. Παράλληλα, ενισχυμένοι θα πνέουν οι άνεμοι στα πελάγη, ενώ τις πρώτες πρωινές ώρες περιορισμένη θα είναι η ορατότητα κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα.

Στοιχεία και φωτo από το meteo.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου