19.1.18

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Εγκαίνια Κέντρου Εξυπηρέτησης Δανειοληπτών

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα, Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018, τα εγκαίνια λειτουργίας του Κέντρου Εξυπηρέτησης-Υποστήριξης Δανειοληπτών Καλαμάτας από τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου, τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών Γεώργιο Κατρούγκαλο, τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτη Κουρμούση και το Δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα.
Παράλληλα ο Δήμαρχος Καλαμάτας με τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους υπέγραψαν προγραμματική σύμβαση για την παραχώρηση των αναγκαίων χώρων στο Ιστορικό Δημαρχείο όπου λειτουργεί ήδη το Κ.Ε.Υ.Δ. Καλαμάτας.
Πριν από τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο γραφείο του Δημάρχου στο Ιστορικό Δημαρχείο μεταξύ του Δημάρχου και των Υπουργών όπου ο Δήμαρχος παρουσίασε την κατάσταση της πόλης σε γενικές γραμμές, τις προοπτικές της και τα προβλήματα του Δήμου, για την αντιμετώπιση των οποίων ζήτησε τη συμπαράσταση των παρευρισκόμενων Υπουργών.
Ο Π. Νίκας προσέφερε στον Υπουργό ένα γλυπτό που παρουσιάζει το «ριζωμένο σταυρό», εξηγώντας ότι πρόκειται για μία λεπτομέρεια από τη σφραγίδα της Μεσσηνιακής Γερουσίας καθώς και τοπικά προϊόντα.
Ακολούθησε Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα: «Κόκκινα Δάνεια – Χρέη στο Δημόσιο» με ομιλία του Ειδικού Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτη Κουρμούση. Αξίζει να αναφερθεί ότι η ημερίδα εστίασε στην παρουσίαση της νομοθεσίας για τη ρύθμιση χρεών και την προστασία της πρώτης κατοικίας. Στο τέλος της ημερίδας ο Γενικός Γραμματέας απάντησε σε ερωτήσεις που τέθησαν από παρευρισκόμενους πολίτες και εκπροσώπους φορέων.
Χαιρετισμούς στην ημερίδα απηύθυναν, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών και ο Δήμαρχος Καλαμάτας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου