18.1.18

ΔΕΝ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ ΦΥΛΛΟ...ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΕΡΕΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ- ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ 2019 ΜΕ ΑΛΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ;

ΔΕΝ κουνιέται φύλλο..σύμφωνα με την λαική έκφραση για το θέμα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων στην περιοχή της Τριφυλίας, παρά το γεγονός ότι καθημερινά απορριμματοφόρα από όλη την Τριφυλία εναποθέτουν σκουπίδια στην νέα χωματερή δίπλα από το χώρο που αποκαταστάθηκε στο Αλιμάκι Κυπαρισσίας με τους κατοίκους να φτάνουν στα όριά τους.
Θυμίζουμε ότι όπως έχουμε γράψει με αφορμή αποφάσεις του Δήμου στο παρά πέντε πρόλαβε να υποβοληθείη πρόταση για τη χρηματοδότηση της Πράξης με τίτλο «Ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών στερεών αποβλήτων Δήμου Τριφυλίας» με κωδικό MIS 5004049 η οποία έχει συνολική Δημόσια δαπάνη 6.280.898,6 ευρώ!
ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝ ΥΠΆΡΞΕΙ ΕΜΠΛΟΚΗ ΜΕ ΤΟ ΣΔΤΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ;
Τα ερωτήματα με αφορμή τις εξελίξεις γύρω από την διαμάχη των εκτάσεων στο χώρο που θα υλοποιηθεί το ΣΔΙΤ στην Πελοπόννησο, αρχίζουν να πολλαπλασιάζονται. 
Η Τριφυλία όπως έχουμε γράψει έχει υποβάλλει την αίτηση χρηματοδότησης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές μεταφορών, περιβάλλον και αειφόρος ανάπτυξη 2014-2020», στον Α.Π. «Διατήρηση και προστασία του περιβάλλοντος – Προαγωγή της αποδοτικής χρήσης των πόρων (Ταμείο Συνοχής)», με κοινή χρηματοδότηση από το Ταμείο Συνοχής με τίτλο «Δράσεις για την ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών αποβλήτων», μετά την έγκριση του Επιχειρησιακού Προγράμματος από το 2017.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας, σε έκτακτη συνεδρίασή του, είχε ασχοληθεί πριν εκπνεύσει το 2016 με το θέμα στις 22/12/2016 ώστε να προλάβει τις προθεσμίες, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν προχώρησε κανένα μέτρο που αφορά τον συνολικό σχεδιασμό. Τώρα σε περίπτωση που εμφανιστεί εμπλοκή με το ΣΔΙΤ Πελοποννήσου μετά την κόντρα Μπέζου-Περιφέρειας-ΤΕΡΝΑ, παραμένει άγνωστο πως θα προχωρήσει το τοπικό σχέδιο στερεών αποβλήτων. Μήπως θα πάμε στις εκλογές του 2019 με άλυτο ΞΑΝΑ το θέμα των σκουπιδιών και στην Τριφυλία; 
Τότε τι θα μας υποσχεθούν από τα μπαλκόνια οι πολιτικοί μας ταγοί; 
ΓΙΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου