18.1.18

Μια selfie στο Facebook την οδήγησε σε… καταδίκη για ανθρωποκτονία

Μια φωτογραφία που ανέβηκε στο γνωστό κοινωνικό δίκτυο λειτούργησε ως το Νο 1 πειστήριο σε μια υπόθεση δολοφονίας.
Η 21χρονη Καναδή Cheyenne Rose Antoine καταδικάστηκε τελικά σε κάθειρξη 7 ετών για την ανθρωποκτονία της καλύτερής της φίλης, Brittney Gargol, όπως μεταδίδει το CBC News.
Η 18χρονη Brittney βρέθηκε στραγγαλισμένη σε ένα χαντάκι το 2015 και η αστυνομική έρευνα ενοχοποίησε τελικά την καλύτερή της φίλη όταν είδε online αυτή τη selfie.
ffacooekawkdsjedfsfesf2
Πώς; Η ζώνη που φορούσε η Antoine στη selfie, η οποία ανέβηκε στο Facebook λίγες μόνο ώρες πριν εντοπιστεί νεκρή η Gargol, βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος, δίπλα ακριβώς από το πτώμα της άτυχης κοπέλας, κάτι που έφερε τις αρχές στο κατόπι της Antoine!
Ακόμα και η εισαγγελέας Robin Ritter σχολίασε στη δίκη τη δαιμόνια σύνδεση που έκανε η αστυνομία μεταξύ της φωτογραφίας και του τόπου του εγκλήματος, λέγοντας πως ήταν «εντελώς αξιοθαύμαστο το πώς η αστυνομία αξιοποίησε αυτή την πληροφορία».
ffacooekawkdsjedfsfesf1
Και μιλάμε για μια υπόθεση πολύ δύσκολη, που πήρε δύο σχεδόν χρόνια μέχρι να αποδοθούν οι κατηγορίες κατά της 21χρονης, η οποία πίστεψε πως την είχε γλιτώσει. Η ίδια είχε εξάλλου ανεβάσει άλλη μια ανάρτηση λίγες ώρες μετά τον φόνο της φίλης της ρωτώντας τους κοινούς τους γνωστούς πού στο καλό είχε εξαφανιστεί.
ffacooekawkdsjedfsfesf3
Η Antoine ομολόγησε τελικά τη δολοφονία της Gargol, λέγοντας πως όλα έγιναν πάνω σε έναν μεθυσμένο καυγά, αν και δεν θυμάται περισσότερες λεπτομέρειες. «Δεν θα συγχωρήσω ποτέ τον εαυτό μου», έγραψε σε μια δήλωση απολογίας που διάβασε ο δικηγόρος της, «οτιδήποτε πω ή πράξω δεν θα τη φέρουν ποτέ πίσω. Λυπάμαι πολύ, πολύ. Δεν έπρεπε ποτέ να συμβεί»…

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου