9.5.13

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Τρεις μέρες στους ήχους της κιθάρας, από τις 9 Μαΐου !

Το 2ο φεστιβάλ κιθάρας θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου και στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής Καλαμάτας, το τριήμερο 9, 10 κι 11 Μαΐου και διοργανώνεται, από το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας και τον Σύλλογο Γονέων Σπουδαστών των Σχολών της κοινωφελούς επιχείρησης "Φάρις" του Δήμου Καλαμάτας.

Πρόκειται για μια τριήμερη γιορτή κιθάρας με πανελλήνια ακτινοβολία, κατά την διάρκεια της οποίας θα δοθούν συναυλίες, θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια και διαγωνισμός κιθάρας στο όνομα του μεγάλου σολίστ, συνθέτη και ευπατρίδη της κιθάρας, με διεθνή αναγνώριση Γεράσιμου Μηλιαρέση, μαθητή του θρυλικού Αντρέα Σεγκόβια.

Οι συναυλίες κιθάρας θα δοθούν από τους σολίστες Ανδρέα Καρακατσάνη, Μιχάλη Σουρβίνο, Δημήτρη Κουρζάκη, 'Αγγελο Μπότση και Αντώνη Κουφουδάκη.

Ο Γεράσιμος Μηλιαρέσης γεννήθηκε στην Βραϊλα, της Ρουμανίας το 1918, είvαι ο πρώτος Έλληνας κιθαριστής που έκαμε σοβαρές σπουδές στο εξωτερικό στη σχολή του Σεγκόβια, καθώς και ο πρώτος μελετητής και ο ιδρυτής της πρώτης οργανωμένης και θεμελιωμένης πάνω σε γερές τεχνικές βάσεις κλασσικής σχολής κιθάρας στην Ελλάδα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου