11.5.13

ΤΟΥΡΚΙΑ: Διπλή επίθεση στα σύνορα με τη Συρία – Δεκάδες νεκροί !

Η διπλή επίθεση με παγιδευμένα αυτοκίνητα σε μικρή πόλη της νότιας Τουρκίας, στα σύνορα με την Συρία, προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 40 ανθρώπων και τον τραυματισμό 110, μετέδωσε το δίκτυο NTV, επικαλούμενο τον υπουργό Εσωτερικών Μουαμέρ Γκιουλέρ.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο, ο Γκιουλέρ δήλωσε πως 29 τραυματίες βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση και ο αριθμός των θυμάτων είναι πιθανόν να αυξηθεί. Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο ίδιος έκανε λόγο για προσπάθεια παρεμπόδισης της ειρηνευτικής διαδικασίας ανάμεσα στην Αγκυρα και τους Κούρδους του ΡΚΚ.

Ερντογάν: Ζούμε σε ευαίσθητους καιρούς

Οι επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα μπορεί να σχετίζονται με την συριακή κρίση ή με την ειρηνευτική διαδικασία ανάμεσα στην Άγκυρα και τους Κούρδους αντάρτες, δήλωσε ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Ζούμε σε ευαίσθητους καιρούς, έχουμε μπει σε μια νέα εποχή στην διαδικασία επίλυσης του κουρδικού ζητήματος. Αυτοί που δεν μπορούν να αποδεχτούν τη νέα αυτή εποχή θα μπορούσαν να προχωρήσουν σε παρόμοιες πράξεις», τόνισε ο Ερντογάν.

«Ένα άλλο ευαίσθητο θέμα είναι ότι η επαρχία Χατάι όπου σημειώθηκαν οι επιθέσεις βρίσκεται στα σύνορα με την Συρία. Οι πράξεις αυτές μπορεί να έγιναν για να προκαλέσουν προβλήματα στα δύο αυτά ευαίσθητα θέματα», υπογράμμισε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου