11.5.13

Οι Depeche Mode ξεσήκωσαν τα πλήθη στην χθεσινή συναυλία της Μαλακάσας



Το θρυλικό βρετανικό ηλεκτροπόπ συγκρότημα, οι Depeche Mode, κατέκτησαν το ελληνικό κοινό σε μία συναυλία που δικαίως οι θεατές αποκάλεσαν μουσικό γεγονός της χρόνιας.
Οι πόρτες του Terra Vibe Park στη Μαλακάσα άνοιξαν χθες στις 18:30 για να υποδεχτούν τους χιλιάδες φαν του συγκροτήματος, οι οποίοι είχαν κατακλύσει την περιοχή από νωρίς, καθώς τα περισσότερα εισιτήρια είχαν προπωληθεί εδώ και μήνες. 'Ανθρωποι όλων των ηλικιών και από διάφορα μέρη της Ελλάδας, άλλοι έχοντας ταξιδέψει με πούλμαν, άλλοι με ιδιωτικά αυτοκίνητα αλλά και από πιο κοντινούς προορισμούς με μοτοποδήλατα, είχαν αρχίσει να καταφθάνουν για τη μουσική αυτή γιορτή.
Πολλοί ήταν αυτοί που είχαν στηθεί από νωρίς στις κλειστές -μέχρι εκείνη την ώρα- πύλες, ενώ αρκετοί θεατές ταλαιπωρήθηκαν επειδή υπήρχε πρόβλημα με το μηχάνημα που «διαβάζει» τα barcode στα εισιτήρια με αποτέλεσμα χιλιάδες άτομα να στοιβάζονται στην είσοδο του χώρου. Ωστόσο το πρόβλημα αποκαταστάθηκε σχετικά γρήγορα καθώς οι διοργανωτές άνοιξαν και μια δεύτερη είσοδο προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κατάσταση και να μην υπάρξουν προβλήματα. Παρά τα μικροπροβλήματα που παρατηρήθηκαν στην αρχή και τα οποία ξεπεράστηκαν, η διοργάνωση από την «Didi Music» ήταν αντάξια της ποιότητας των Depeche Mode.
Ανάμεσα στους θεατές έβρισκε κανείς έφηβους αλλά και πενηντάρηδες, πολλοί γονείς με τα παιδιά τους που ήθελαν να τους «μυήσουν» στη μαγεία της ηλεκτρονικής μουσικής και οι οποίοι δεν μπορούσαν να κρύψουν τον ενθουσιασμό τους γι αυτήν τη μεγάλη συνάντηση. Μία συνάντηση την οποία το κοινό περίμενε τρία χρόνια, καθώς η τότε προγραμματισμένη συναυλία τους ακυρώθηκε λόγω προβλήματος υγείας του τραγουδιστή Ντέιβ Γκάχαν.
Έντονο μποτιλιάρισμα αλλά και δυσκολία για μια θέση στάθμευσης αντιμετώπισαν όσοι έφτασαν στον συναυλιακό χώρο καθυστερημένα. Ορισμένοι χρειάστηκαν να περπατήσουν ακόμη και μισή ώρα για να φτάσουν στην πύλη εισόδου, ενώ έντονη ήταν η μυρωδιά από τις αυτοσχέδιες καντίνες με τα σουβλάκια, το κρεμμύδι και τα hot-dog που είχαν στηθεί έξω από τον μουσικό πολυχώρο.
Λίγο μετά τις επτά, στη σκηνή Vibe Stage ανέβηκαν οι δικοί μας «Space Blanket», το μουσικό δίδυμο, με τις επιρροές από την ηλεκτρονική μουσική, οι οποίοι κατάφεραν να προετοιμάσουν κατάλληλα «το έδαφος», για την προσγείωση των Depeche Mode, στον συναυλιακό χώρο.
Οι επευφημίες συνεχίστηκαν και για το support group των Depeche Mode, τους F.O.X., τη νεοσύστατη ηλεκτροπόπ μπάντα από το Essex. Για περισσότερη από μισή ώρα ξεσήκωσαν την Terra Stage, προτού οι Depeche Mode ανέβουν στη σκηνή.
Και επιβεβαιώνοντας την αγγλική φήμη για τη συνέπειά τους λίγα μόλις λεπτά μετά τις εννιά και υπό τα αλλεπάλληλα χειροκροτήματα των χιλιάδων θαυμαστών τους, η τριμελής μπάντα, έκανε την εμφάνισή της στη σκηνή. Για περίπου δυόμιση ώρες, κοινό και συγκρότημα δεν έπαψαν να τραγουδούν και να χορεύουν. Ο frontman του συγκροτήματος Ντέιβ Γκάχαν, χαιρέτισε το κοινό στα ελληνικά και εκείνο ανταποκρίθηκε με χειροκροτήματα και επευφημίες.
Ο ουρανός της Μαλακάσας φωτίστηκε με μπλε, κόκκινο και πράσινο, την ώρα που οι Depeche Mode ερμήνευαν γνωστά κομμάτια από το άλμπουμ «Songs of Faith and Devotion» (1993), καθώς και από το πρόσφατο «Delta Machine». Τη συναυλία έκλεισαν με το κομμάτι «Never Let Me Down Again». Η ηχητική κάλυψη της συναυλίας ήταν εξαιρετική, ενώ οι εντυπώσεις από τους θεατές ήταν οι καλύτερες.
Οι Ντέιβ Γκάχαν, Μάρτιν Γκορ και 'Αντι Φλέτσερ, θα συνεχίσουν αυτό το μαγικό ταξίδι, καθώς θα δώσουν συνολικά 34 συναυλίες σε 25 ευρωπαϊκές χώρες με πάνω από 1,5 εκατ. θεατές, και θα συνεχίσουν τις εμφανίσεις τους στη Βόρεια Αμερική.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου