10.5.13

Στο ....Χακί οι καθηγητές !

Αποφασισμένη να προχωρήσει σε επιστράτευση των απεργών σε περίπτωση που η ΟΛΜΕ επιμείνει στη θέση της για απεργία μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις εμφανίζεται η κυβέρνηση.

Μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος δήλωσε χαρακτηριστικά πως «η κυβέρνηση οφείλει να διασφαλίσει το δημόσιο συμφέρον, την ομαλή και απρόσκοπτη διεξαγωγή των εξετάσεων».

Σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας, ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση είναι αποφασισμένοι να εξασφαλίσουν τη γαλήνη και την ηρεμία και όπως είπε, οι πανελλαδικές εξετάσεις θα γίνουν κανονικά και στην ώρα τους.

«Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει με την αγωνία και τον κόπο των νέων ανθρώπων» είπε ο κ. Αρβανιτόπουλος, ο οποίος κατηγόρησε την ΟΛΜΕ πως με την απόφασή της δημιουργεί ένταση και αναταραχή στην κοινωνία και θέτει σε ομηρία τους μαθητές και τις οικογένειές τους.

Η κυβέρνηση είναι αυτή που εκβιάζει την εκπαιδευτική κοινότητα και την ελληνική κοινωνία ενόψει των πανελλαδικών εξετάσεων, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ευθύνες στην κυβέρνηση για την κατάσταση στην εκπαίδευση επιρρίπτει το ΚΚΕ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου