9.5.13

Αργεντίνικο τάνγκο στην Κεντρική πλατεία Καλαμάτας !

Στις 10 Μαΐου, ώρα 21.00, στην κεντρική πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου
 
Ο Δήμος Καλαμάτας, η Κ.Ε. «Φάρις» και οι σχολές χορού της πόλης οργανώνουν μεγάλη εκδήλωση, κατά την οποία δεκάδες ζευγάρια από όλη την Πελοπόννησο θα χορέψουν αργεντίνικο τάνγκο. 

Η εκδήλωση, που ονομάζεται milonga στη γλώσσα του tango, θα γίνει αύριο Παρασκευή 10 Μαΐου, στις 21.00, στην κεντρική πλατεία - Βασιλέως Γεωργίου της Καλαμάτας.
Μάλιστα, για την καλύτερη προετοιμασία όσων θέλουν να συμμετάσχουν, οργανώθηκε χθες στις 19.00, στο κλειστό γήπεδο του Δημοτικού Σταδίου, δωρεάν σεμινάριο εκμάθησης tango, από καθηγητές των σχολών χορού. Το ενδιαφέρον του κοινού ήταν μεγάλο, καθώς προσήλθαν περί τα 70 άτομα, τα περισσότερα εκ των οποίων για πρώτη φορά δοκίμαζαν τις ικανότητές τους στο συγκεκριμένο είδος χορού. Το σεμινάριο αυτό διήρκεσε 2 ώρες.

Η χορευτική βραδιά – milonga, για την οποία δόθηκε συνέντευξη Τύπου σήμερα, περιλαμβάνει μουσική από ορχήστρα, παραδοσιακά κεράσματα Αργεντινής και δροσερό κρασί, καθώς και πολύ χορό, με πρώτους τους σπουδαστές των σχολών αλλά και όλους τους φίλους του αργεντίνικου tango που ζουν εδώ ή θα έλθουν στην Καλαμάτα.
 Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για όλους.
 Υπενθυμίζεται ότι η Καλαμάτα ως πόλη ταυτίζεται με το χορό και μέσα από το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού είναι παγκοσμίως γνωστή.
Παράλληλα, οι σχολές χορού που λειτουργούν στην πόλη τα τελευταία χρόνια, έχουν αναπτύξει καλλιτεχνική δραστηριότητα υψηλού επιπέδου, η οποία καλύπτει σχεδόν όλα τα είδη χορού. 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου