10.5.13

ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΛΑΤΕΙΑ-Επίδειξη δύναμης από τον Πούτιν !!!


Ολόκληρη μεραρχία  ( 11.000 στρατιώτες )παρέλασε στη Μόσχα μπροστά στον «πατερούλη» Πούτιν  !!!
Επίδειξη δύναμης από τη Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν, καθώς την Πέμπτη εορτάστηκε με κάθε επισημότητα η 68η επέτειος της νίκης του 1945 επί του ναζιστικού καθεστώτος, ενώ 11.000 στρατιώτες παρέλασαν στην Κόκκινη Πλατεία με συνοδεία βομβαρδιστικών αεροσκαφών να πετούν στον ουρανό.
Στρατιωτικά φορτηγά που μετέφεραν στρατηγικούς πυραύλους και άλλο βαρύ οπλισμό παρήλασαν στο κέντρο της ρωσικής πρωτεύουσας για την λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου που τιμάται στις 9 Μαΐου στην πρώην Σοβιετική Ένωση, καθώς η πράξη για την άνευ όρων συνθηκολόγηση της ναζιστικής Γερμανίας υπογράφηκε αργά το βράδυ της 8ης Μαΐου στο Βερολίνο, δηλαδή στις 9 Μαΐου ώρα Μόσχας.
Όταν το ρολόι του Κρεμλίνου ήχησε 10:00 ακριβώς (09:00 ώρα Ελλάδος) τηρήθηκε σιγή στην Κόκκινη Πλατεία που ήταν γεμάτη από στρατιώτες, ενώ στο επίσημο βήμα είχαν λάβει θέσεις ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και προσκεκλημένοι, μεταξύ τους πολλοί βετεράνοι που φορούσαν τη στολή με τα μετάλλιά τους.
Η στρατιωτική παρέλαση άρχισε με την επιθεώρηση των στρατευμάτων από τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου που στεκόταν όρθιος μέσα σε μια μαύρη ανοικτή λιμουζίνα χαιρετώντας χιλιάδες στρατιώτες και αξιωματικούς.
«Θα θυμόμαστε πάντα ότι η Ρωσία, η Σοβιετική Ένωση ανέτρεψαν τα απεχθή και αιματηρά σχέδια των ναζί και τους εμπόδισαν να ελέγχουν τον κόσμο», είπε ο πρόεδρος Πούτιν στη σύντομη ομιλία του. «Οι στρατιώτες μας προάσπισαν την ελευθερία και την ανεξαρτησία υπερασπιζόμενοι με αυταπάρνηση την πατρίδα τους, απελευθερώνοντας την Ευρώπη με μια μεγάλη νίκη που θα μείνει στην μνήμη για αιώνες. Κάνουμε τα πάντα ώστε κανείς να μην μπορεί πλέον πουθενά να εξαπολύει πόλεμο. Κάνουμε τα πάντα για την ενίσχυση της ασφάλειας στον πλανήτη».
Σημειωτέον, ότι μετά την πτώση του σοβιετικού καθεστώτος οι παρελάσεις είχαν περιοριστεί σημαντικά, ωστόσο, ο Βλαντιμίρ Πούτιν, παρά το γεγονός ότι πρόσφατα δήλωνε πως η χώρα του δεν θυμίζει σε τίποτα τη Σοβιετική Ενωση, επανέφερε τη μακρά παράδοση επίδειξης ισχύος.
Πριν από την επάνοδό του στο Κρεμλίνο στις 7 Μαΐου του 2012, για τρίτη προεδρική θητεία ο Πούτιν υποσχέθηκε έναν πρωτοφανή εκ νέου εξοπλισμό του ρωσικού στρατού έναντι των ΗΠΑ, στον οποίο προτίθεται να επενδύσει 23.000 δισεκατομμύρια ρούβλια (590 εκατομμύρια ευρώ) κατά την τρέχουσα δεκαετία.
Στρατιωτικές παρελάσεις με τη συμμετοχή 40.000 στρατιωτών διεξήχθησαν σε 24 μεγάλες πόλεις της Ρωσίας από το Βλαδιβοστόκ, στη ρωσική άπω Ανατολή, έως την Αγία Πετρούπολη, βορειοδυτικά, διασχίζοντας τη Σιβηρία.
Στην παρέλαση της Μόσχας μετείχαν πολλά συντάγματα του ρωσικού στρατού, τα οποία ακολουθούσαν τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού 82Α, κινητοί εκτοξευτήρες πυραύλων εδάφους-αέρος S-400, ενώ 68 ελικόπτερα και αεροσκάφη μεταξύ των οποίων στρατηγικά βομβαρδιστικά Τουπόλεφ-160 και μαχητικά MiG-29 πετούσαν στον ουρανό.
Τουλάχιστον 25 εκατομμύρια Σοβιετικοί πέθαναν κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Ρώσοι αξιωματούχοι επικρίνουν συχνά πυκνά τη δυτική ιστοριογραφία για υποβάθμιση του ρόλου της Σοβιετικής Ένωσης στη νίκη.
Οι εορτασμοί του «μεγάλου πατριωτικού πολέμου» στη Ρωσία διαρκούν όλη την ημέρα με συναυλίες, εκθέσεις, προβολές ταινιών και άλλες εκδηλώσεις που θα ολοκληρωθούν το βράδυ με πυροτεχνήματα και 18 κανονιοβολισμούς που θα ριφθούν από τη Μόσχα.






ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου