11.5.13

Απίστευτη ανακάλυψη - Σπείρες στην έρημο Καλαχάρι !ΒΙΝΤΕΟ

Μια σχολαστική παρατήρηση του εδάφους επέτρεψε μία απίστευτη ανακάλυψη, και χάρη στη βοήθεια του Google Maps σε τεράστια περιοχή της ερήμου Καλαχάρι βρέθηκαν δεκάδες σπείρες και άλλα γεωμετρικά σχήματα χαραγμένα στο έδαφος.
Σε συγκρίσιμη σε μέγεθος με τις διάσημες γραμμές Nazca, οι κατευθυντήριες γραμμές της Καλαχάρι είναι πολύ πιο σύνθετες από γεωμετρική άποψη, και θα μπορούσαν να υποδεικνύουν ενδεχομένως την παρουσία μίας αρχαίας πόλης που υπήρχε σε μία σχετικά απέραντη αμμουδιά της Νότιας Αφρικής.
Προς το παρόν, η ανακάλυψη βρίσκεται στην περιοχή που ονομάζεται «verneukpan», στην οποία υπάρχουν μόνο μερικές αφιλόξενες αλυκές της Αφρικής.
Για πάνω από ένα χρόνο, ο νεαρός Ολλανδός ερευνητής Jaimy Visser ερευνά αρχαιολογικούς χώρους στον κόσμο, χρησιμοποιώντας το Google Maps ως μέρος της εργασίας του.
Μέχρι στιγμής, έχουν εντοπιστεί περισσότερες από 900 τοποθεσίες πιθανού ενδιαφέροντος από αρχαιολογικής άποψης, αλλά η ανακάλυψη των σπειρών της ερήμου Καλαχάρι είναι εκείνες που έχουν προκαλέσει το περισσότερο ενδιαφέρον.

Ο Visser, κατά τη διάρκεια της έρευνάς του, έχει εντοπίσει πολλές ανεξήγητες κυκλικές δομές, σημειώνοντας ότι σχεδόν όλες βρίσκονται σε περιοχές της ερήμου οι οποίες έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά.
Ειδικότερα, οι κατευθυντήριες γραμμές της Καλαχάρι έχουν αξιοσημείωτες ομοιότητες και χαρακτικά όπως της Knowth, Newgrange, η της Μάλτα και διάφορες άλλες προϊστορικές θέσεις, όπου η παρουσία του συμβόλου της σπείρας είναι κυρίαρχη.
Η περιοχή στην οποία βρίσκονται τα geoglyphs είναι αρκετά μεγάλη σχεδόν 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων, και με επιπλέων γεωμετρικά σχήματα που αναπτύσσονται σε πρόσθετη έκταση 30 τετραγωνικών χιλιομέτρων.
Αυτό είναι το σχόλιο που ο Jaimy Visser έχει κυκλοφορήσει για την ανακάλυψή του.
"Έντοπίστηκαν εκατοντάδες ερείπια σε όλο τον κόσμο κατά τη διάρκεια της έρευνάς μου, αλλά αυτές οι σπείρες είναι σίγουρα η μεγαλύτερη ανακάλυψη που έχω δει ποτέ, επειδή περιλαμβάνει ένα σημαντικό σύμβολο για πολλούς αρχαίους πολιτισμούς του πλανήτη μας, και δεν νομίζω ότι μπορούμε να αποκλείσουμε ότι είναι παλιά, πολύ παλιά."
Για να παρατηρήσουμε άμεσα τις σπείρες στο Google Maps απλά εισάγετε τις ακόλουθες συντεταγμένες:
-30 ° 0 '21 .64 ", +21 ° 6 '21.69"
Λίγες ώρες μετά τη δημοσίευση των εικόνων, μίλησε ο Μιχαήλ Tellinger, ο διάσημος ανεξάρτητος ερευνητής της αρχαίας αρχαιολογίας:
"Μπράβο παιδιά, αυτό είναι ένα τεράστιο βήμα και μια σελίδα για την συναρπαστική κατανόηση των αρχαίων πολιτισμών στη Νότια Αφρική. Είναι μια ανακάλυψη τόσο σημαντική όσο και αυτή των Γραμμές Νάζκα. Μπορεί να έχουν βρει αποδείξεις της χαμένης πόλης της Καλαχάρι."
Τώρα απλά πρέπει να περιμένουμε για την τελική επιβεβαίωση από τους αρχαιολόγους.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου