9.5.13

Πέντε ελληνικά πανεπιστήμια στα καλύτερα παγκοσμίως

Συνολικά 5 πανεπιστήμια της Ελλάδος φιγουράρουν στη λίστα με τα καλύτερα παγκοσμίως, όπως προκύπτει από τους Διεθνείς Πίνακες Κατάταξης Πανεπιστημίων ανά Ειδικότητα 2013 της QS (QS World University Rankings by Subject 2013).
Ειδικότερα, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο κατέχει την υψηλότερη θέση –μεταξύ των άλλων ελληνικών πανεπιστημίων- στην ειδικότητα των πολιτικών μηχανικών, αφού κατατάσσεται στην 25η θέση. Επίσης, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης καταλαμβάνει σημαντικές θέσεις στις κατατάξεις ανάμεσα στα κορυφαία 200 και σε 10 ειδικότητες. Παράλληλα, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών έχουν υψηλή κατάταξη σε τουλάχιστον μία από τις ειδικότητές τους.
Να σημειωθεί ότι στους πίνακες περιλαμβάνονται τα 200 κορυφαία πανεπιστήμια παγκοσμίως για 30 κλάδους, συμπεριλαμβανομένων ειδικοτήτων όπως η οικονομία, τα μαθηματικά, η φυσική, το δίκαιο και η ιστορία. Για τη λίστα αυτή, αξιολογήθηκαν 2.858 πανεπιστήμια και κατατάχθηκαν 678 στο σύνολο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου