18.10.18

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Χορωδιακή μουσική 20 και 22 Οκτωβ.

Οι «Μουσικές του Κόσμου» ξεκινούν από το Σάββατο σειρά εκδηλώσεων (συναυλίες, διαλέξεις και σεμινάρια) αφιερωμένες στην ανθρώπινη φωνή.
Πρόκειται  για κύκλο εκδηλώσεων, που διοργανώνουν η Κοινωφελής Επιχείρηση «Φάρις» του δήμου Καλαμάτας και το δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, σε συνεργασία με το σύλλογο «Τέρψις».
Οι πρώτες συναυλίες του κύκλου θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο και την Δευτέρα (20 και 22 Οκτωβρίου) στο αμφιθέατρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος». Θα φιλοξενηθεί το φωνητικό σύνολο «Ars Musica» που έρχεται από την Γερμανία.
Ο Καλαματιανός τενόρος και μαέστρος Αλέξανδρος Τσίχλης θα διευθύνει το φωνητικό σύνολο, που εδρεύει στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας -Βεστφαλίας και θα παρουσιάσει δύο διαφορετικά προγράμματα στην Καλαμάτα.
Στην πρώτη συναυλία, το Σάββατο, το χορωδιακό σύνολο θα παρουσιάσει πρόγραμμα θρησκευτικής μουσικής. Στη δεύτερη συναυλία, τη Δευτέρα, θα ακολουθήσει πρόγραμμα κοσμικής μουσικής από το Μεσαίωνα μέχρι και σήμερα.
Ώρα έναρξης και των δύο συναυλιών ορίστηκε 9 μμ. H τιμή του εισιτηρίου είναι 7 ευρώ, ενώ μαθητικό, φοιτητικό καθώς και για τους μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας 5 ευρώ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου