18.10.18

Άφησε αρχαία στην ταβέρνα. Δεν τα ξέχασε

Πήγε στην ταβέρνα με ένα τσουβάλι αρχαία.  
Ασυνήθιστο περιστατικό αλλά είναι γεγονός αυτό που συνέβη στη Σκοτούσσα Φαρσάλων, όπου εδώ και τέσσερα χρόνια έχουν ξεκινήσει ανασκαφές στην  Αρχαία Σκοτούσσα  από μία ελληνοιταλική  ομάδα αρχαιολόγων  για την αποκάλυψη μιας σημαντικής πόλης της κλασσικής και ελληνιστικής περιόδου.
Το περιστατικό:
Άγνωστος, μέχρι στιγμής, άφησε έξω από την ταβέρνα του χωριού, την ώρα πουγευμάτιζαν μέλη της  αρχαιολογικής ομάδας , ένα τσουβάλι με δεκάδες  αρχαία αντικείμενα, κλασσικών και ελληνιστικών χρόνων . Το τσουβάλι με τα αρχα αντικείμενα παραδόθηκε στην Εφορεία  Αρχαιοτήτων Λάρισας, προκειμένου να εκτιμηθούν.
Μιλώντας  στην  ΕΡΤ Λάρισας η προϊσταμένη της  Εφορείας  Αρχαιοτήτων Λάρισας κα. Σταυρούλα  Σδρόλια δήλωσε ότι « πρόκειται για  αρχαία αντικείμενα που άφησε κάποιος άγνωστος   σε τσουβάλι έξω από το κατάστημα της  Σκοτούσσας που γευμάτιζαν, αρχαιολόγοι - μέλη της  ελληνοιταλικής ομάδας  που πραγματοποιεί τις ανασκαφές στην  Αρχαία  Σκοτούσα.
Σύμφωνα με την κα. Σδρόλια η ενέργεια αυτή δεν αποκλείεται  να οφείλεται στην έκκληση της  Εφορείας  Αρχαιοτήτων Λάρισας και του Δήμου Φαρσάλων προς τους πολίτες που έχουν βρει στα χωράφια τους αρχαία ευρήματα να τα παραδώσουν στην Αρχαιολογική υπηρεσία ή εάν πέσει κάτι στην αντίληψη τους να ενημερώσουν την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας.
Πάντως για το περιστατικό ενημερώθηκε και το Αστυνομικό Τμήμα Φαρσάλων που ερευνά την υπόθεση.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου