19.10.18

ΜΕΣΣΗΝΗ - Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τίμησε τον Καθηγητή Πέτρο Θέμελη

Με την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, πραγματοποιήθηκε σήμερα, στην πόλη της Μεσσήνης η τιμητική εκδήλωση για τον Καθηγητή Αρχαιολογίας κ. Πέτρο Θέμελη.
Ο Δήμαρχος Μεσσήνης κ. Γεώργιος Τσώνης, φανερά συγκινημένος καλωσόρισε στο Δήμο τον Μακαριώτατο τονίζοντας ότι αποτελεί τιμή κι ευλογία η επίσκεψή του στην ευρύτερη περιοχή. «Μακαριώτατε, δεν έχω να περιμένω κάτι άλλο ανώτερο στην αυτοδιοικητική μου πορεία από την σημερινή παρουσία σας», τόνισε χαρακτηριστικά.
Ακολούθησε μουσική εκδήλωση από τον κ. Νίκο Ξανθούλη, Καλλιτεχνικό Σύμβουλο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και Επιστημονικό Συνεργάτη της Ακαδημίας Αθηνών.
Την βιογραφία του τιμωμένου παρουσίασε ο Πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Νικόλαος Ζαχαριάς.
Στη συνέχεια, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του κ. Θέμελη, καθώς και στο σπουδαίο έργο που έχει επιτελέσει στην Αρχαία Μεσσήνη. «Αναδείξατε διαχρονικά μία περιοχή και την κάνατε
γνωστή παγκοσμίως. Σας αξίζει έπαινος και κάθε τιμή».
Τελειώνοντας τον χαιρετισμό του ο Αρχιεπίσκοπος επίδωσε στον κ. Θέμελη τα διακριτικά της τιμής.
Τέλος, ο κ. Θέμελης αναφέρθηκε σύντομα στην πορεία και το έργο του, λέγοντας ότι δούλεψε με ενθουσιασμό, εργατικότητα και εντιμότητα.
Παρέστησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Αλέξανδρος Χαρίτσης, οι Βουλευτές Π. Κοζομπόλη και Π.
Κωνσταντινέας, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Τατούλης, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι άλλων φορέων του Νομού και πλήθος κόσμου

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου