18.10.18

Έκθεση φωτογραφίας στη Μόσχα για την αντίσταση του ελληνικού λαού κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Σήμερα, και για ένα μήνα, ξεκινά στη Μόσχα έκθεση με ανέκδοτες φωτογραφίες από την ηρωϊκή αντίσταση του ελληνικού λαού κατά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Δεκάδες φωτογραφίες από το πρόσφατα ψηφιοποιημένο αρχείο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας της Ελλάδας, που αφορούν το ελληνοϊταλικό μέτωπο, τη μετέπειτα εισβολή των χιτλερικών στρατευμάτων κατοχής, τις θηριωδίες και την πείνα, τη μάχη της Κρήτης, την εθνική αντίσταση, σπάνια απεικόνιση σοβιετικών αξιωματικών στην κατεχόμενη Ελλάδα, αλλά και χαρμόσυνες σκηνές από την απελευθέρωση της Αθήνας.
Στα συνοδευτικά κείμενα γίνεται λόγος για την πολύμηνη αντίσταση του ελληνικού λαού και την οργάνωση του αντιστασιακού αγώνα. Σκοπός της έκθεσης είναι η γνωριμία του μοσχοβίτικου κοινού, κυρίως της νέας γενιάς «με το ηρωικό πνεύμα των Ελλήνων, ενός λαού που είναι τόσο κοντινός μας», όπως τόνισε η διευθύντρια του μουσείου, Αλίνα Σαπρίκινα.
Κεντρικός ομιλητής στα εγκαίνια της έκθεσης ήταν ο πρέσβης της Ελλάδας στη Ρωσία, Ανδρέας Φρυγανάς. Η έκθεση που οργάνωσε και επιμελήθηκε το γραφείο τύπου της πρεσβείας με τη συνδρομή του ΕΟΤ, γίνεται στο πλαίσιο του κοινού τουριστικού έτους Ελλάδας-Ρωσίας, μαζί με δεκάδες άλλες εκδηλώσεις στο σύνολο των μεγάλων πόλεων της Ρωσίας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου