18.10.18

Η ανατριχιαστική απουσία του κ. Παυλόπουλου

 Δεν τον συγκινούν οι εξελίξεις στα εθνικά μας θέματα; 
Στην εσωτερική πολιτική; 
Δεν βλέπει την χώρα που καταρρέει; 
Τι μπορεί να κάνει; 
Μία δήλωση! 

Το πολιτικό μας σύστημα δεν έχει πολλές δικλείδες ασφαλείας. Αν μία κυβέρνηση αποφασίσει να γίνει στην χώρα της Κολάσεως, όπως συμβαίνει σήμερα, ο πολίτης δεν έχει τρόπο αντίδρασης από την αυθαιρεσία της εξουσίας. Υποτίθεται ότι γι αυτές τις στιγμές υπάρχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Κατά τα φαινόμενα, ο κ. Παυλόπουλος λείπει σε κάποια εκδρομή για το αγαπημένο του κυνήγι του Μινώταυρου.
Με όλο το σέβας που πρέπει να έχουμε για το πρόσωπο του Προέδρου, δεν μπορούμε να μην αναρωτηθούμε για την ανατριχιαστική απουσία του. Δεν τον συγκινούν οι επιθέσεις στα αστυνομικά τμήματα και οι πρωτοφανείς εκδηλώσεις του Ρουβίκωνα; Θα μπορούσε να πει κανείς ότι του θυμίζουν τις τραυματικές εμπειρίες των Δεκεμβριανών του 2008 κι ότι εξαιτίας αυτού του γεγονότος αποφεύγει οποιαδήποτε σχετική αναφορά. Για τον κ. Πολάκη, δεν έχει να πει κάτι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας; Δεν αναφέρομαι στον
έγκριτο πανεπιστημιακό δάσκαλο Προκόπη Παυλόπουλο, αλλά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν μπορεί να επισημάνει σήμερα το πόσο ολισθηρός είναι ο δρόμος των Τσίπρα – Πολάκη, ποιος άλλος το μπορεί;

Είναι δυνατόν να χρησιμοποιείται η Δικαιοσύνη για την επίτευξη φθηνών μικροκομματικών στόχων; 
Είναι δυνατόν ο κ. Παυλόπουλος να παρακολουθεί με απάθεια όλο αυτό το σκηνικό του παραλόγου;

Δεν τον συγκινούν οι εξελίξεις στα εθνικά μας θέματα; Στην εσωτερική πολιτική; Δεν βλέπει την χώρα που καταρρέει; Τι μπορεί να κάνει; Μία δήλωση! 
Μία δήλωση για να τον ακούσει ο κόσμος και να πιστέψει ότι δεν φτάσαμε ακόμη στο σημείο που δεν θα μπορούμε να κυκλοφορούμε στον δρόμο όσοι δεν είμαστε φίλα προσκείμενοι στο σημερινό καθεστώς.
 Μία δήλωση για να πιστέψουμε ότι υπάρχουν άνθρωποι που φυλάνε τις Θερμοπύλες που τους εμπιστεύτηκε ο ίδιος ο λαός. Μία δήλωση σαν εκείνη με τον Μινώταυρο. 
Διότι αποδεικνύεται ότι όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θέλει να μιλήσει, μιλάει. 
Κι ενώ στις περίφημες δηλώσεις του για τον Μινώταυρο είχε ταυτιστεί πλήρως με την κυβερνητική ρητορική, εδώ του ζητάμε απλά να ταυτιστεί με τον ρόλο του και να προστατεύσει την Δημοκρατία. Τίποτα λιγότερο ή περισσότερο.

Θανάσης Μαυρίδης
liberal.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου