19.10.18

ΠΥΛΟΣ: ΝΑΥΑΡΙΝΕΙΑ - 2Η ΜΕΡΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Με την παρέλαση των παραδοσιακών και σύγχρονων σκαφών στον όρμο του Ναυαρίνου συνεχίστηκαν σήμερα, Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018 οι εκδηλώσεις για την 191η επέτειο της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου.

Στις 12μ.μ παρουσία του Δημάρχου Πύλου Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη πραγματοποιήθηκε στη Γιάλοβα η τιμητική εκδήλωση Υπέρ Θανόντων από Θέρμες κατά την περίοδο 1828-1832. 
Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η ειδική συνεργάτιδα του Δημάρχου Πύλου Νέστορος Ηλιάνα Κονδυλοπούλου.
 
Στις 14:00 έγινε η μεταφορά των σημαιών Ελλάδας, Μεγάλης Βρετανίας Γαλλίας και Ρωσίας με πομπή από το Δημαρχείο στην πλατεία Τριών Ναυάρχων, όπου
και έγινε η έπαρση αυτών από τον Δήμαρχο Πύλου-Νέστορος, παριστάμενων εκπροσώπων της Μεγάλης Βρετανίας, της Γαλλίας, της Ρωσίας, του Δημάρχου Πύλου Νέστορος και των αρχών του νομού.

Στις 15:00 τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους πρεσβειών, Α/ΓΕΝ, Περιφέρειας Πελοποννήσου και Δήμου Πύλου Νέστορος στα νησιά Φανάρι, Σφακτηρία και Χελωνήσι, όπου βρίσκονται αντίστοιχα τα μνημεία των Γάλλων, Ρώσων και Βρετανών πεσόντων.

Νωρίτερα τον κ. Καφαντάρη επισκέφθηκαν στο γραφείο του ο εκπρόσωπος της Ρωσικής Πρεσβείας Υποστράτηγος κ. Αλεξάνδρ Πριχόντκο, η εκπρόσωπος της Βρετανικής Πρεσβείας Κλαίρ Ντεμαρέ, ο εκπρόσωπος της Γαλλικής Πρεσβείας Ροντόλφ Ζονζεράι και η θεματική Αντιπεριφερειάρχης Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αντωνία Μπούζα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου