20.10.18

Μας δίνουν γέλιο, αλλά πρέπει να φύγουν

Υπάρχει η άποψη «αφήστε τους να κυβερνήσουν». Οσο πιο πολύ βρίσκονται στην εξουσία τόσο πιο πολύ διασύρονται.
 Οσο πιο πολύ κυβερνούν, τόσο πιο πολύ αποσυντίθενται και γελοιοποιούνται. 
Σε λίγο καιρό η κυβέρνηση Ανδρουτσόπουλου θα μοιάζει πανίσχυρη μπροστά στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. 
Αφήστε τους λοιπόν να διαχειρισθούν το Σκοπιανό, την οικονομία, τους Ρουβίκωνες και όλα τα προβλήματα που οι ίδιοι δημιούργησαν. Αλλωστε, αυτό είναι και το δίκαιο. 
 Παρέλαβαν από τον Α.Σαμαρά ένα κράτος και μιαν οικονομία υπό ανάρρωση και τέσσερα χρόνια μετά, θα παραδώσουν ένα μπάχαλο και μιαν οικονομία σε πολύ χειρότερη κατάσταση από αυτήν του 2014.
Ομως γι΄αυτόν ακριβώς τον λόγο επιβάλλεται να φύγουν τώρα. Μέσα στην σήψη τους καταστρέφουν την οικονομία. 
Εγκατέλειψε την Ελλάδα, μετά από 116 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας η τσιμεντοβιομηχανία « Τιτάν», ενώ προχθές εγκατέλειψε η
Black Rock μιαν επένδυση 300 εκατομμυρίων ευρώ. Και οι δύο πολυεθνικές εταιρείες έκριναν πως το οικονομικό περιβάλλον της χώρας είναι αφιλόξενο γι΄αυτές. Πιστεύει κανείς πως θα έφευγαν από την Ελλάδα αν εξακολουθούσε να κυβερνά ο Α.Σαμαράς ή αν ήταν τώρα πρωθυπουργός ο Κ.Μητσοτάκης; Για να μην αναφερθώ στην κατάντια της άλλοτε κραταιάς ΔΕΗ, της οποίας η οικονομική κατάσταση αποτελεί βραδυφλεγή βόμβα στα θεμέλια της Ελληνικής οικονομίας.
Η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει επενδύσει τεχνηέντως στο ζήτημα της μη περικοπής των συντάξεων, καθώς φαίνεται πως οι εταίροι μάλλον θα αναστείλουν το συγκεκριμένο μέτρο για το 2019. Ετσι, επιδιώκει να κατακτήσει μιαν εύκολη επικοινωνιακή νίκη. Βέβαια, η Νέα Δημοκρατία έχει ισχυρόν αντίλογο. Την πρόταση του δικού της νόμου για την μη εφαρμογή του μέτρου που καταψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Στην πολιτική δεν βγαίνουν κάθε ημέρα λαγοί από τα καπέλα. Τα ταχυδακτυλουργικά κόλπα τελειώνουν και όλοι βρίσκονται ενώπιον των πεπραγμένων τους. Σε αυτή την κατάσταση βρίσκεται σήμερα ο Α. Τσίπρας. Το 2015, με την βοήθεια και σχολιαστών που ανήκουν στο δημοκρατικό τόξο, φόρτωσε όλη την διακυβέρνηση του πρώτου εξαμήνου στον Γ. Βαρουφάκη και αυτός, ο πρωθυπουργός, έμεινε στο απυρόβλητο. Ακόμα και σήμερα όταν οι περισσότεροι αναφέρονται σε αυτήν την περίοδο, τον Βαρουφάκη κατηγορούν. Σαν να μην είχε η χώρα πρωθυπουργό.
Ακριβώς το ίδιο σκηνικό θα επιχειρήσουν να στήσουν και τώρα. Θα κατηγορήσουν ως υπεύθυνο της παρακμιακής κατάστασης, που ζούμε αυτές τις ημέρες, τον Ν. Κοτζιά και στην συνέχεια, λίγο χρονικό διάστημα πριν από τις εκλογές, θα θεωρήσουν υπεύθυνο των πάντων τον ακροδεξιό Π. Καμμένο. Και ο Α. Τσίπρας αλώβητος θα ηγηθεί της νέας Κεντροαριστεράς των «προθύμων». Το κόλπο δοκιμασμένο και έτοιμο, οι «πρόθυμοι» περιμένουν.
Ομως, αυτό που τους διαφεύγει είναι πως η πολιτική δεν είναι μόνον οι τακτικισμοί, οι ραδιουργίες και οι συνωμοσίες. Πολιτική είναι κυρίως η αίσθηση που έχουν οι πολίτες γι΄αυτό που έρχεται και γι΄αυτό που φεύγει. Οταν εγκαταλείπουν την χώρα μεγάλες εταιρείες και όταν το κυβερνητικό σχήμα βρίσκεται σε κατάσταση σήψης, τότε και η κυβέρνηση βρίσκεται μπροστά στην έξοδο. Δεν μπορεί να κυβερνήσει, καθώς όταν κλείνει μια πληγή ανοίγει μιαν άλλη. Και αυτό το εισπράττουν οι πολίτες.
Γι΄αυτό, για να τερματισθεί αυτή η κατάσταση που θυμίζει ημέρες 1974 και να αποφύγουμε τα χειρότερα, η μόνη λύση είναι οι εκλογές. Συμφέρει σε όλους, και πάνω απ΄όλα στην πατρίδα μας.
 
Σ. Μουμτζής
liberal.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου