19.10.18

Ξανά πρόβλημα στα ΚΤΕΟ λόγω Taxis

Η δυσλειτουργία του ΤΑΧΙS δημιουργεί προβλήματα στην διεκπεραίωση των εκπρόθεσμων τεχνικών ελέγχων στα ΚΤΕΟ της χώρας 

Για αδυναμία διεκπεραίωσης των εκπρόθεσμων τεχνικών ελέγχων στα ΚΤΕΟ της χώρας, λόγω του ότι θα είναι εκτός λειτουργίας το taxis μεθαύριο, κάνει λόγο ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιδιωτικών ΚΤΕΟ. 
Όπως αναφέρει ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών ΚΤΕΟ, σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, δεν θα είναι διαθέσιμες οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες από το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018 στις 08:00 έως και την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018 στις 24:00, καθώς θα πραγματοποιηθούν προγραμματισμένες εργασίες συντήρησης. Κατά την διάρκεια των εργασιών δεν θα είναι δυνατή η πρόσβαση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες και συνεπώς δεν θα μπορούν να εκδοθούν ηλεκτρονικά παράβολα εκπροθέσμων ελέγχων ΚΤΕΟ, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η διεκπεραίωση εκπροθέσμων ελέγχων και συνεπώς και η λειτουργία των επιχειρήσεων ΚΤΕΟ. 
Το φαινόμενο αυτό, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του Συνδέσμου, απασχολεί πολύ συχνά πολίτες και επιχειρήσεις, καθώς δημιουργεί συστηματικά, σημαντικά ζητήματα στην εύρυθμη εξυπηρέτηση των πολιτών. Επιπλέον, σε περιπτώσεις οριακών προθεσμιών, δημιουργεί οικονομική επιβάρυνση καθώς οι κλίμακες κόστους παραβόλων αυξάνονται με βάση την ημερομηνία εκπνοής και τον τύπο οχημάτων, με κόστη για τους πολίτες από 10 ευρώ έως 124 ευρώ, επιπλέον του κόστους ελέγχου ΚΤΕΟ.
Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιδιωτικών ΚΤΕΟ, διαμαρτύρεται για ακόμη μια φορά και ζητά από την πολιτεία και συγκεκριμένα από το υπουργείο Μεταφορών, να μεριμνήσει ώστε να μην επηρεάζονται οι πολίτες και οι επιχειρήσεις από τις τακτικότατες δυσλειτουργίες του συστήματος TAXIS, και γενικότερα του κρατικού μηχανισμού.k 
Τέλος, συστήνει στους πολίτες να μεριμνήσουν και να εκδώσουν νωρίτερα τα παράβολα και να εξετάσουν σε συνεργασία με το ΚΤΕΟ της επιλογής τους άλλη ημερομηνία ελέγχου, που θα εξασφαλίζει κατόπιν συνεννοήσεως τη μη οικονομική επιβάρυνση τους.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου