18.10.18

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ ΝΕΣΤΟΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΣΤΗ ΜΕΘΩΝΗ

Συμβολική κατάληψη στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη Μεθώνη, έκαναν σήμερα 18 Οκτωβρίου 2018 οι κάτοικοι της Δ.Ε Μεθώνης διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της Διοίκηση της Τράπεζας να το κλείσει. 

Ο Δήμαρχος Πύλου Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης με κατοίκους της περιοχής επισκέφθηκαν τον Διευθυντή του υποκαταστήματος και εξέφρασαν την δυσαρέσκεια τους για αυτή την εξέλιξη.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος σημείωσε: “Επισκέφθηκα τη Μεθώνη και μαζί με τους κατοίκους της περιοχής διαμαρτυρηθήκαμε για την απόφαση της Διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας να προχωρήσει σε κλείσιμο του υποκαταστήματος της ,στη Μεθώνη. Η απόφαση αυτή με βρίσκει αρνητικό,  εκφράζω την έντονη δυσφορία μου, για την δυσάρεστη αυτή εξέλιξη, σε μια αναπτυσσόμενη περιοχή με πολλές επιχειρήσεις και χιλιάδες επισκέπτες. Ο Δήμος θα αντιδράσει με όσα μέσα διαθέτει προκειμένου να πείσει την Διοίκηση της Τράπεζας να μην εφαρμόσει την συγκεκριμένη απόφαση.”
ΨΗΦΙΣΜΑ
Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πύλου Νέστορος
 
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πύλου Νέστορος λαμβάνοντας υπόψη την Διαμαρτυρία - Καταγγελία του Τ.Σ Μεθώνης  και των κατοίκων της  Δ.Ε Μεθώνης σχετικά με την απόφαση διακοπής της λειτουργίας του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην Τ.Ε Μεθώνης , απόφασισε  ομόφωνα :

Συνεκτιμώντας οτι οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες της Δ.Ε Μεθώνης σε μια παρατεταμένη οικονομική κρίση συνεχίζουν να κρατούν ανοιχτές τις επιχειρήσεις τους και παλεύουν για την ανάπτυξη του τόπου, ενός τόπου που είναι τουριστικός προορισμός για χιλιάδες επισκέπτες όλο το χρόνο.
  • Εκφράζουμε την έντονη αγανάκτησή μας για την απόφαση να διακοπεί η λειτουργία του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στη Τ.Κ Μεθώνης.
  • Θεωρούμε πως η απόφασής σας αυτή  είναι εντελώς λανθασμένη και έχει ληφθεί, χωρίς να υπολογιστούν όλες οι παράμετροι, που άπτονται της οικονομικής δραστηριότητας της περιοχής, της εξυπηρέτησης των πολιτών και των ξένων.
  • Ζητάμε να ανακληθεί η απόφαση αυτή και το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας να συνεχίσει κανονικά την λειτουργία της  στην Μεθώνη .
  • Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι σε περίπτωση μη ανάκλησης της απόφασης για την παύση της λειτουργίας του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην Τ.Κ Μεθώνης, να διερευνήσει την διαδικασία για τον άμεσο κλείσιμο όλων των λογαριασμών που διατηρεί στην Εθνική Τράπεζα. 
Το ψήφισμα θα αποσταλεί στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας, στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, στον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στους Βουλευτές του νομού,, Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και Μέσα Ενημέρωσης .


ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου