19.10.18

Ο πιο έξυπνος απ΄ όλους ο Καλλιάνος

Ο γνωστός μετεωρολόγος και αναπληρωτής γραμματέας των επιστημονικών φορέων της Ν. Δ. Γιάννης Καλλιάνος, (κατάγεται από την Αργολίδα) ανήκει στο 5% των πιο έξυπνων ανθρώπων.
Μάλιστα πήρε και πιστοποιητικό! 
Και αν απαντούσε σε ακόμη δύο από τις 45 ερωτήσεις θα έμπαινε στο 2% των ακόμα πιο έξυπνων ανθρώπων.
Την αποκάλυψη την έκανε ο ίδιος και συνέστησε σε κάθε παιδί, νέο ή μεσήλικα να υποβληθεί σε αυτή τη δοκιμασία για να μάθει πόση την έχει (τη νοημοσύνη του).

Όπως αναφέρει το protothema.gr:

Πήρε μέρος σε μία από τις εξετάσεις της ελληνικής mensa. Το test frt-a. Περίπου μια εβδομάδα μετά το TEST IQ (τεστ για την εύρεση του δείκτη νοημοσύνης), έλαβε πιστοποιημένο στη mensa international, national supervisor psychologist (NSP) τα αποτελέσματα της δοκιμασίας με το σκορ του να φτάνει στο 125 που σημαίνει ότι ανήκει στο 5% των πιο έξυπνων ανθρώπων.
Όπως εξήγησε ότι ήταν μια εξαιρετική διαδικασία που συστήνει σε κάθε παιδί, νέο ή μεσήλικα να υποβληθεί. Ανέφερε πως είναι θετικό να γνωρίζει κανείς τον δείκτη ευφυίας του, «αν ασφαλώς έχουμε καταλάβει από μικροί ότι έχουμε κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στον τρόπο σκέψης μας».
Η διαδικασία του τεστ δείκτη νοημοσύνης συμπεριελάμβανε 45 ερωτήσεις με σχηματικές παραστάσεις και απαντήσεις πολλαπλής επιλογής. Εάν είχε απαντήσει σωστά σε δύο επιπλέον ερωτήσεις, ο γνωστός μετεωρολόγος, θα είχε εκτός των άλλων γίνει και μέλος της MENSA διότι εκεί θα χρειαζόταν IQ μεγαλύτερο είτε ίσο του 131, που θα σήμαινε ότι θα θα ανήκε στο 2% των πιο έξυπνων ανθρώπων.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου