19.10.18

Ο κ Τατούλης επιχειρεί να μετατρέψει σε πολιτική αρένα, την επέτειο του ιστορικού γεγονότος της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου

Με μεγάλη έκπληξη διαπιστώσαμε όλοι, ότι τον πανηγυρικό της ημέρας στην ιστορική εθνική επέτειο της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου, θα εκφωνήσει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης.
Όσο καλός γνώστης της ιστορίας κι αν είναι, όσο κι αν ο ίδιος είναι ο κετεξοχήν αρμόδιος για το πρόγραμμα αλλά και τη δομή του γεογονότος, η κίνησή του αυτή, που γίνεται για πρώτη φορά μετά από 9 χρόνια θητείας του, είναι ξεκάθαρο ότι υποκρύπτει πολιτική σκοπιμότητα.
Θεωρώ ότι αποτελεί ντροπή για ένα από τα μεγαλύτερα ιστορικά γεγονότα του τόπου μας, για το οποίο επιχειρείται να γίνει πόλος τουριστικής έλξης από ολόκληρο τον κόσμο, ο κ. Τατούλης να προσπαθεί να το μετατρέψει σε πολιτική αρένα εξυπηρέτησης του προσωπικού του πολιτικού αφηγήματος.
Καλώ τον Περιφερειάρχη να αποσυρθεί έστω την τελευταία στιγμή, να δώσει τον λόγο σε κάποιον καταξιωμένο ιστορικό ή καθηγητή, να αφήσει πίσω του τις παλαιοκομματικού τύπου πρακτικές που προσπαθεί να επιβάλλει και να σεβαστεί το μεγάλο ιστορικό γεγονός, το οποίο αποτελεί κορυφαία στιγμή στην ιστορία της Πελοποννήσου.

Περικλής Μαντάς
Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου
Πολιτευτής Ν.Δ. Νομού Μεσσηνίας

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου