20.10.18

Ο Καναδάς ξεμένει από κάνναβη δύο μέρες μετά την νομιμοποίησή της

Ουρές πολλών μέτρων, sold out καταστήματα, αλλά και υψηλές τιμές, συνθέτουν το σκηνικό με την πώληση κάνναβης στον Καναδά – Όσοι πάντως στήθηκαν στην ουρά, δεν φάνηκε να πτοούνται από τα προβλήματα
Από την Τετάρτη, ο Καναδάς έγινε μία από τις χώρες που νομιμοποίησε την κάνναβη για ψυχαγωγικούς σκοπούς, μόνο που οι πωλήσεις ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, με αποτέλεσμα να κάνουν την εμφάνισή τους τα πρώτα προβλήματα.
Είναι χαρακτηριστικό πως στα περισσότερα καταστήματα που ήταν διαθέσιμη, δημιουργήθηκαν ουρές αρκετών μέτρων, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα το περιστατικό που έγινε στο Μόντρεαλ. Εκεί ο 30χρονος, Αλεξάντερ χρειάστηκε να περιμένει 7 ώρες στην ουρά, όμως γύρισε σπίτι με άδεια χέρια, καθώς στις 21:00 που έκλεινε το μαγαζί, ακόμα δεν είχε έρθει η σειρά του.
Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα, υπήρχαν αναφορές που τελείωνε το εμπόρευμα με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν όσοι περίμεναν υπομονετικά στην ουρά, ενώ δεν έλειψαν και τα παράπονα για τις τιμές, οι οποίες μπορεί να ξεκινούσαν από τα 3,5 ευρώ το γραμμάριο στο Κέμπεκ, αλλά στο Σασκατσεουάν έφταναν ακόμη και τα 12,6 ευρώ. Πριν την νομιμοποίησή της κάνναβης, η μέση τιμή που μπορούσε να την βρει παράνομα κανείς ήταν 4,5 ευρώ το γραμμάριο.
Όσοι πάντως στήθηκαν στην ουρά, δεν φάνηκε να πτοούνται από τα προβλήματα: «Είχε κρύο, αλλά είχε πλάκα. Ο ένας μιλούσε με τον άλλον και αντάλλαζαν τσιγάρα. Βέβαια σιγά σιγά, όσο περνάει ο καιρός, ο ντόρος αυτός θα πέσει».
Για να καταλάβετε για πόσο μεγάλος ήταν ο χαμός που έγινε την Τετάρτη, αρκεί να διαβάσετε τα παρακάτω στοιχεία: Στο Οντάριο στις πρώτες ώρες της νομιμοποίησης, έγιναν 38.000 παραγγελίες αξίας 501.000 ευρώ, ενώ στο Κέμπεκ έγιναν 42.000 πωλήσεις τόσο online, όσο και από τα μαγαζιά.
Σε αρκετές περιοχές, όπως π.χ στο Σασκατσεουάν ή στο Νιουφάουντλαντ τα αποθέματα εξαντλήθηκαν, με αποτέλεσμα πολλοί καταστηματάρχες να ενημερώνουν τους πελάτες πως οι παραγγελίες τους θα καθυστερήσουν.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου