20.10.18

Έρχεται ο "Ορέστης": Χιόνια, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

Έρχεται ο "Ορέστης": Χιόνια, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας - Ποιές περιοχές θα χτυπήσει;
Απότομη αλλαγή αναμένεται να έχουμε στο σκηνικό του καιρού από το απόγευμα της Κυριακής, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές και δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους.
Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε ήδη Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού για τη Δευτέρα και την Τρίτη, οπότε και θα είναι πιο έντονα τα καιρικά φαινόμενα.
Πιο συγκεκριμένα, ο «Ορέστης» -όπως ονομάζεται το νέο κύμα κακοκαιρίας- από το απόγευμα της Κυριακής θα προκαλέσει τοπικές βροχοπτώσεις και λίγες σποραδικές καταιγίδες σε διάσπαρτες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.
Τη Δευτέρα βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα περισσότερα ηπειρωτικά τμήματα (με εξαίρεση την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη) με σταδιακή επέκταση στις Σποράδες και στην Κρήτη.
Τα φαινόμενα στο Ιόνιο και στα δυτικά-κεντρικά ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρά και είναι πολύ πιθανό να συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις. Ενισχυμένοι άνεμοι εντάσεων 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ θα πνέουν στο Ιόνιο, ενώ στο Αιγαίο οι εντάσεις των ανέμων δε θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ. Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν πτώση, ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα.
Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η εκτιμώμενη θέση του βαρομετρικού χαμηλού τις βραδινές ώρες της Δευτέρας καθώς και η κατανομή των βροχοπτώσεων κατά το δεύτερο μισό της Δευτέρας.
Το διήμερο Τρίτη και Τετάρτη, καθώς ο "Ορέστης" θα κινείται προς το Νοτιοανατολικό Αιγαίο, βροχές οι οποίες τοπικά θα έχουν έντονο χαρακτήρα αναμένεται να εκδηλωθούν σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως σε θαλάσσια και παράκτια τμήματα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Βόρειας Ελλάδας και πιθανόν την Τετάρτη και σε ορεινά της Κεντρική Ελλάδας (σε υψόμετρα κατά προσέγγιση μεγαλύτερα από 1900 μέτρα). Πολύ ενισχυμένοι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη, ιδιαίτερα στο Αιγαίο όπου τοπικά οι εντάσεις τους θα φτάσουν τα 8 με 9 μποφόρ.
Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν πτώση σε ολόκληρη τη χώρα.
Βελτίωση του καιρού αναμένεται από τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης 24/10, ωστόσο αυξημένες είναι οι πιθανότητες νέας υποτροπής του καιρού προς το τέλος της εβδομάδας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου