20.10.18

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από Δευτέρα

Με βροχές και τις καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές και δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους.

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από τη Δευτέρα, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες και την πτώση της θερμοκρασίας έως και την Τρίτη κατά περίπου 6 βαθμούς Κελσίου.
Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, προβλέπεται επιδείνωση του καιρού στη χώρα από τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές και δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους.
Με τα μέχρι στιγμής προγνωστικά δεδομένα, η ΕΜΥ προβλέπει ότι οι βροχές που θα εκδηλωθούν από το μεσημέρι της Κυριακής στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, βαθμιαία θα ενταθούν και από τα ξημερώματα της Δευτέρα θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα αυτά από το μεσημέρι της Δευτέρας θα είναι κατά τόπους ισχυρά στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Β. Σποράδες και από το απόγευμα στα νησιά του Ιονίου και τις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές πλην της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Οι άνεμοι βαθμιαία θα ενισχυθούν στο Ιόνιο και θα φτάσουν τα 7 και 8 Μποφόρ.
Την Τρίτη, σύμφωνα με την ΕΜΥ, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν το Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Β. Σποράδες, τη Στερεά, την Εύβοια, την Πελοπόννησο και την Κρήτη. 
Τα καιρικά φαινόμενα κατά τη διάρκεια της ημέρας βαθμιαία θα επεκταθούν στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ενώ από τις βραδινές ώρες στα βόρεια θα εξασθενήσουν. Εκτός όμως από τις βροχές και τις καταιγίδες αναμένονται να εκδηλωθούν και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κεντρικής και της Βόρειας Ελλάδος, ενώ οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάσουν παροδικά τα 7 με 8 Μποφόρ.
Σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας για την άμεση αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, καλεί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, τους οποίους, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση έχει ενημερώσει αρμοδίως.
Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου