20.10.18

Αίτημα αποφυλάκισης από την μητέρα που πέταξε το μωρό της στα σκουπίδια

Αίτημα αποφυλάκισης κατέθεσε η 18χρονη, η οποία τον περασμένο Φεβρουάριο σκότωσε και πέταξε σε κάδο σκουπιδιών το νεογέννητο μωρό της, με τη βοήθεια της μητέρας της.
 Η «Μήδεια» της Πετρούπολης ζητά να βγει από τη φυλακή, έξι μήνες μετά την κράτησή της στο σωφρονιστικό ίδρυμα Ελαιώνα, επικαλούμενη ισχυρή διαταραχή του οργανισμού της λόγω του τοκετού.
Όπως υποστηρίζει η 18χρονη στην αίτησή της, το δικαστικό συμβούλιο έκρινε πως «ποινικό αδίκημα συνιστά η εναλλαγή συντρόφων μιας 18χρονης κοπέλας», ενώ ζητά να ληφθεί υπόψη του ανακριτή η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη του νευρολόγου ψυχιάτρου Γιάννη Παπαδάτου, ο οποίος την εξέτασε στις φυλακές Ελαιώνα.
Ο ψυχίατρος που την εξέτασε αποφάνθηκε ότι η 18χρονη διαταράχθηκε ψυχικά προ της έλευσης αλλά και μετά τον τοκετό, ενώ συνέτρεχε και άλλη νόσος, η οποία της αποκλείει τον καταλογισμό ως προς την πράξη:
– Η 18χρονη βίωσε μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη σε ένα αυστηρό οικογενειακό περιβάλλον που έχει τις ρίζες του στα ακόμη αυστηρά έθιμα της Αλβανίας
– Εμφάνισε πρόδρομα συμπτώματα επιλόχειας ψύχωσης με τάσεις παρερμηνείας των γεγονότων της πραγματικότητας και φόβους επικείμενου κακού.
– Λόγω αυτών, είχε μειωθεί σημαντικά η αντίληψη του άδικου της πράξης της και οι πνευματικές της λειτουργίες ώστε να έχει την ικανότητα να αντιληφθεί την πραγματική διάσταση των γεγονότων.
  

ereportaz

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου