" Το Καπηλειό " Ζωντανή μουσική με τραγούδια της παρέας κάθε Σάββατο βράδυ και μεσημέρι Κυριακής
" Το Καπηλειό " με ένα ξεχωριστό εσωτερικό διάκοσμο, σε μία αίθουσα αρκετών τετραγωνικών μέτρων, κατάλληλη για να φιλοξενήσει κάθε είδους εκδήλωση που επιθυμείτε.

20.10.18

Αίτημα αποφυλάκισης από την μητέρα που πέταξε το μωρό της στα σκουπίδια

Αίτημα αποφυλάκισης κατέθεσε η 18χρονη, η οποία τον περασμένο Φεβρουάριο σκότωσε και πέταξε σε κάδο σκουπιδιών το νεογέννητο μωρό της, με τη βοήθεια της μητέρας της.
 Η «Μήδεια» της Πετρούπολης ζητά να βγει από τη φυλακή, έξι μήνες μετά την κράτησή της στο σωφρονιστικό ίδρυμα Ελαιώνα, επικαλούμενη ισχυρή διαταραχή του οργανισμού της λόγω του τοκετού.
Όπως υποστηρίζει η 18χρονη στην αίτησή της, το δικαστικό συμβούλιο έκρινε πως «ποινικό αδίκημα συνιστά η εναλλαγή συντρόφων μιας 18χρονης κοπέλας», ενώ ζητά να ληφθεί υπόψη του ανακριτή η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη του νευρολόγου ψυχιάτρου Γιάννη Παπαδάτου, ο οποίος την εξέτασε στις φυλακές Ελαιώνα.
Ο ψυχίατρος που την εξέτασε αποφάνθηκε ότι η 18χρονη διαταράχθηκε ψυχικά προ της έλευσης αλλά και μετά τον τοκετό, ενώ συνέτρεχε και άλλη νόσος, η οποία της αποκλείει τον καταλογισμό ως προς την πράξη:
– Η 18χρονη βίωσε μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη σε ένα αυστηρό οικογενειακό περιβάλλον που έχει τις ρίζες του στα ακόμη αυστηρά έθιμα της Αλβανίας
– Εμφάνισε πρόδρομα συμπτώματα επιλόχειας ψύχωσης με τάσεις παρερμηνείας των γεγονότων της πραγματικότητας και φόβους επικείμενου κακού.
– Λόγω αυτών, είχε μειωθεί σημαντικά η αντίληψη του άδικου της πράξης της και οι πνευματικές της λειτουργίες ώστε να έχει την ικανότητα να αντιληφθεί την πραγματική διάσταση των γεγονότων.
  

ereportaz

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου