3.4.14

Ερχονται τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Αγροτών


Ερχονται τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Αγροτών

Ενενήντα Κέντρα Εξυπηρέτησης Αγροτών (ΚΕΑ) δημιουργεί σε όλη τη χώρα η εταιρεία «GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ Α.Ε.», βασικός μέτοχος της οποίας είναι η Τράπεζα Πειραιώς.
Ο συγκεκριμένος φορέας επελέγη από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ως φορέας συντονισμού της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης του ΟΣΔΕ για την περίοδο 2014-2020 και θα εξυπηρετεί την πλειονότητα των 750.000 δικαιούχων αγροτικών ενισχύσεων, οι οποίες θα ανέλθουν σε περίπου 2 δισ. ευρώ ανά έτος.
Την περασμένη εβδομάδα ολοκληρώθηκε η διαδικασία επιλογής του φορέα με την έκδοση σχετικής απόφασης του αρμόδιου υπουργού Αθ. Τσαυτάρη.
Η «GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ Α.Ε.» είναι το αποτέλεσμα μιας ευρύτερης συμμαχίας στρατηγικών εταίρων. Σε αυτήν εκπροσωπούνται ο παραγωγικός κλάδος μέσα από τις Συνεταιριστικές Οργανώσεις του πρωτογενούς τομέα, ο χρηματοπιστωτικός κλάδος από τη θυγατρική της Τράπεζας Πειραιώς ΕΞΕΛΙΞΗ και ο τεχνολογικός τομέας μέσω της NeuroPublic.
Το σχήμα αυτό δημιουργεί τις αναγκαίες προϋποθέσεις για μια νέα πορεία δυναμικής και ποιοτικής ανάπτυξης του αγροτικού τομέα της χώρας.
Οι Συνεταιριστικές Οργανώσεις γνωρίζουν καλά και αποτυπώνουν τις ανάγκες του παραγωγού, εναρμονίζοντάς τες στους στόχους και στις δυνατότητες της εγχώριας και παγκόσμιας αγοράς.
Η Τράπεζα Πειραιώς, που συμμετέχει στο εταιρικό σχήμα ως βασικός μέτοχος, μέσω της θυγατρικής της εταιρείας ΕΞΕΛΙΞΗ A.E., είναι, ως διάδοχος της πρώην ΑΤΕbank, η μοναδική τράπεζα με στρατηγική κατεύθυνση και έντονη δραστηριότητα στον πρωτογενή τομέα, και είναι αρωγός κάθε υγιούς αναπτυξιακής δραστηριότητας.
Η NeuroPublic A.E., ως καινοτομική και διαρκώς αναπτυσσόμενη εταιρεία στον τομέα των τεχνολογιών πληροφορικής, δημιουργεί τις συνθήκες για την παραγωγική αξιοποίηση των σύγχρονων εξελίξεων της τεχνολογίας και των επιστημονικών πρακτικών στον αγροτικό τομέα.
Το διοικητικό συμβούλιο της «GAIA EΠΙΧΕΙΡΕΙΝ Α.Ε.» στελεχώνεται από καταξιωμένα στελέχη με πολυετή εμπειρία στον χώρο τους. Πρόεδρος του Δ.Σ. είναι ο Κανέλλης Παναγιώτης, πρόεδρος της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης, και αντιπρόεδρος ο Αντωνιάδης Χριστόδουλος, εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ της Τράπεζας Πειραιώς και αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος.
Το δίκτυο της «GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ Α.Ε.» καλύπτει όλη την επικράτεια σε ενενήντα γεωγραφικά σημεία, από τα οποία οι αγρότες μπορούν να εξυπηρετηθούν. Τα ενενήντα ΚΕΑ παρέχουν ολοκληρωμένες και ποιοτικές υπηρεσίες για κάθε δραστηριότητα του αγροτικού τομέα (ενημέρωση, δικτύωση, εκπαίδευση, ενισχύσεις, επιδοτήσεις και μέτρα αγροτικής ανάπτυξης, λογιστική και οικονομική παρακολούθηση, ευφυής γεωργία, δημιουργία επενδυτικών σχεδίων κ.α.).
Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθ. Τσαυτάρη, η «GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ Α.Ε.» πιστοποιήθηκε ως ο μοναδικός φορέας συντονισμού του έργου υποβοήθησης των αγροτών για τη συμπλήρωση και την υποβολή της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης στο ΟΣΔΕ για δικαιώματα καλλιέργειας/εκτροφής. Η εν λόγω πιστοποίηση είναι επταετούς διάρκειας με ετήσια αξιολόγηση.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου