4.4.14

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - "ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ έχουμε καταφέρει να πάμε τα πράγματα λίγο μπροστά"

Χαιρετισμός του Διοικητή του Γ.Ν.Μεσσηνίας κ.Γεώργιου Μπέζου στην 1η Επιστημονική Διημερίδα του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας

«Με ιδιαίτερη χαρά αλλά και με περηφάνια μπορώ να πω ότι  παρευρίσκομαι σήμερα στην 1η Διημερίδα που οργανώνουν οι αγαπητοί μου συνεργάτες της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας μαζί με το Περιφερειακό Παράρτημα  της ΕΝΕ.
Και το λέω αυτό φίλες και φίλοι, διότι η σύλληψη και η υλοποίηση τέτοιων πρωτοβουλιών  συμβάλουν καθοριστικά στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και μάλιστα από ένα κλάδο ο οποίος αποτελεί το βασικό πυλώνα και την ραχοκοκαλιά κάθε  Υγειονομικού Συστήματος.

Είναι γνωστό  ότι στην Ελλάδα της κρίσης, στην Ελλάδα των 2,5 περίπου ανασφάλιστων συνανθρώπων μας,  που η κοινωνία μας έχει ανάγκη από ένα δωρεάν και ποιοτικό σύστημα υγείας, όπου όλοι ανεξάρτητα από φύλο, θρησκεία, οικονομική κατάσταση δικαιούνται ίση πρόσβαση στην υγεία, οι νοσηλευτές δηλώνουν παρών και  δίνουν το δικό τους αγώνα πολλές φορές μέσα σε αντίξοες συνθήκες δίπλα στον ασθενή.

Και είναι κοινά παραδεκτό ότι χωρίς νοσηλευτές δεν μπορεί να υπάρξει καμία μορφής περίθαλψη, δε μπορεί να σταθεί κανένα σύστημα υγείας.

Φίλες και φίλοι,

Θα είμαι σύντομος. Τα τελευταία χρόνια στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας καταβάλλεται μια μεγάλη συλλογική προσπάθεια και πιστεύω ότι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ έχουμε καταφέρει να πάμε τα πράγματα λίγο μπροστά και μάλιστα σε μια περίοδο μεγάλης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης.

Μου δίνεται λοιπόν σήμερα και για μια ακόμα φορά η ευκαιρία να δηλώσω δημόσια ότι πρωταγωνιστές και βασικοί συντελεστές σε αυτή τη προσπάθεια αποτελούν οι Νοσηλευτές.

Για αυτή τους λοιπόν την συμβολή και για αυτή τους την προσφορά, νοιώθω το χρέος να τους κοιτάξω για ακόμη μια φορά στα μάτια και τους πω ένα μεγάλο, μεγάλο ευχαριστώ.

Κλείνοντας θέλω να σας δώσω θερμά συγχαρητήρια και  να ευχηθώ αυτή η διημερίδα να καταστεί  θεσμός. Καλές επιτυχία στις εργασίες»

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου