5.4.14

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της Επιτροπής Ειρήνης Μεσσηνιας

Για την επέμβαση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία

  Ήδη από τον Γενάρη του 2014 η Επιτροπή Ειρήνης Μεσσηνίας έχει ανακοινώσει και έχει συγχρόνως και καταγγείλει την Ιμπεριαλιστική επέμβαση της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία (μιας χώρας από τις φτωχότερες του της υφηλίου) αλλά πλούσιας σε ανεκμετάλλευτα κοιτάσματα πετρελαίου, φυσικού αερίου, χρυσού και ουρανίου. 
Τα εργαστήρια κατασκευής πολέμων της ιμπεριαλιστικής τάξης πραγμάτων λειτουργούν καλά ενάντια στους λαούς του κόσμου, αφού το πρόσχημα είναι η παροχή ανθρωπιστικής τάχα βοήθειας και η προστασία του άμαχου πληθυσμού από τις εσωτερικές συγκρούσεις, ενώ η πραγματικότητα είναι το ενδιαφέρον των ευρωπαϊκών μονοπωλίων στους τομείς της Ενέργειας ,των υποδομών και της βιομηχανίας και υπηρεσιών σε επίπεδο ασφάλισης ,υγείας ,υδροδότησης, αποχέτευσης, χρηματοπιστωτικών επενδύσεων.
 Στο εγκληματικό σχέδιο της επέμβασης προβλέπεται να διαρκέσει εξ μήνες με αποστολή χιλίων στρατιωτών με πιθανή περίοδο έναρξης μέσα στα μέσα Απρίλη, έχει εμπλακεί και η χώρα μας με την διάθεση του στρατηγείου της Λάρισας κάτω από την ευθύνη έλληνα ταξίαρχου ως επιτελάρχη των επιχειρήσεων, προσφέροντας τον Κινητό Επικοινωνιακό Κόμβο του στρατηγείου , προκειμένου να εξασφαλίζονται οι επικοινωνίες ανάμεσα στο στρατηγείο και το πεδίο επιχειρήσεων στην Αφρική. 
Μερίδιο από την συμμετοχή της Ελλάδας στην κερδοφόρα λυκοσυμμαχία θα έχει και η ντόπια αστική τάξη της χώρας μας  και σύμφωνα και με τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλου που παίρνει μέρος αυτές τις μέρες στις εργασίες της σύσκεψης της Συνόδου Κορυφής ΕΕ-ΑΦΡΙΚΗΣ που αναφέρει ότι " Η Αφρική είναι αναπτυξιακά η ήπειρος του μέλλοντος. 
Η Ελλάδα είναι μία χώρα αποδεκτή από όλες τις αφρικανικές χώρες ,μια χώρα φιλική .Άρα έχουμε τεράστιες οικονομικές δυνατότητες........".
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
* Καμία διευκόλυνση και εμπλοκή στα σχέδια των ιμπεριαλιστών.
* Να μην ενεργοποιηθεί το Στρατηγείο της Λάρισας.
* Να κλείσει η βάση της Σούδας.
         
                  3/4/2014
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

 Δ. ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου