5.4.14

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ - Κουνήθηκε και η Νότια Ιταλία από τον σεισμό ....της Ύδρας !

Αισθητή στην Αττική, σε όλη την ανατολική και κεντρική Πελοπόννησο, στην Κρήτη, αλλά και σε περιοχές της Νότιας Ιταλίας, έγινε η σεισμική δόνηση μεγέθους 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε χθες βράδυ στις 23:08.  
Σύμφωνα με τις νεώτερες μετρήσεις, όπως αυτές καταγράφονται στο ηλεκτρονικό σύστημα του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, το επίκεντρο του σεισμού ήταν 29 χλμ. Νοτιοανατολικά της Ύδρας και 89 χλμ νότια της Αθήνας.
Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, μέχρι της 23.42 δεν είχαν αναφερθεί από την Ύδρα, όπου έγινε και η σχετική επικοινωνία, ζημιές λόγω του σεισμού.
Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή και σε περιοχές της Νότιας Ιταλίας και  συγκεκριμένα  στο ελληνόφωνο χωριό Καλημέρα, στην πόλη του Λέτσε και στην κωμόπολη Γκαλλίπολι, στην περιφέρεια της Απουλίας.  

Δεκάδες πολίτες τηλεφώνησαν στους πυροσβέστες και στην αστυνομία. Μέχρι αυτή την στιγμή, όμως, δεν προκύπτει να υπάρχουν τραυματίες ή υλικές ζημιές.   
Παράλληλα, τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η εν λόγω δόνηση έγινε αισθητή και στην Σικελία, στην πόλη των Συρακουσών, ενώ κάτοικοι της Καλαβρίας, μέσω διαδικτύου, γράφουν ότι αισθάνθηκαν τον σεισμό, χωρίς όμως να έχουν σημειωθεί ζημιές.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου