4.4.14

Έρχονται βροχές, καταιγίδες και σκόνη από Αφρική το Σαββατοκύριακο!

Μεταβολή του καιρού περιμένουμε το Σαββατοκύριακο, από τα δυτικά προς τα ανατολικά, με ενισχυμένους νοτιάδες που στο Αιγαίο θα φτάσουν μέχρι τα 7 μποφόρ, βροχές και τοπικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά καθώς και μικρή πτώση της θερμοκρασίας. 
Την Κυριακή οι βροχές και οι καταιγίδες θα είναι πιο έντονες και θα επηρεάσουν το μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας.

Συνεχίζεται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική, που μάλιστα ευνοείται από ισχυρούς νοτιάδες που θα πνέουν και θα κάνουν τη βροχή να μοιάζει με λάσπη και την ατμόσφαιρα πιο αποπνικτική στις περιοχές που δεν θα βρέξει.

Αναλυτική πρόγνωση:

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα πυκνώσουν δίνοντας τοπικές βροχές στη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά, καθώς και αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα, περιμένουμε το Σάββατο 5 Απριλίου 2014. 

Λόγω των αυξημένων συγκεντρώσεων σκόνης, οι βροχές θα έχουν κατά τόπους χαρακτήρα λασποβροχών, ενώ η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 21 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 8 έως 23 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 10 έως 23 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 12 έως 21 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη. Στη Βόρεια Κρήτη ωστόσο, οι μέγιστες θα φτάσουν στους 25 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις και πρόσκαιρα τοπικά θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι.

Λίγες νεφώσεις που τις απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και περιορισμένη τοπικά ορατότητα, περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει στους 19 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί μέτριοι και τοπικά ισχυροί.

Νεφώσεις, με αυξημένη πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής ή καταιγίδας στα δυτικά κυρίως τμήματα του νομού, περιμένουμε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 20 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι.

Την Κυριακή 6 Απριλίου θα έχουμε νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές θα εκδηλωθούν αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά με εξασθένηση τις βραδινές ώρες. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης στα νοτιοανατολικά.

Άνεμοι: στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα Ανατολικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα έχει μια μικρή πτώση.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου