3.4.14

Επιμένει για τους οδικούς άξονες ο Γ.Λαμπρόπουλος - Συνάντηση με Χρυσοχοίδη !

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟ !

Σήμερα 3-4-2014 είχα συνάντηση στο Υπουργείο Υποδομών με τον Υπουργό κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη με τον οποίο συζητήσαμε :
1.]  Για την πορεία ολοκλήρωσης του περιφερειακού δακτυλίου της Καλαμάτας και του τμήματος Λεύκτρο – Σπάρτη.
Ο Υπουργός απάντησε πως τελειώνουν οι συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την επίλυση του προβλήματος που ανέκυψε μετά  από την απαίτηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων να δοθούν επιπρόσθετες εγγυήσεις του Ελληνικού Δημοσίου , για την χρονική περίοδο από το 2017 και μετά και για την απίθανη περίπτωση μείωσης της κυκλοφορίας και διαβεβαίωσε πως σε σύντομο χρόνο θα έλθει στην Βουλή για κύρωση η σύμβαση και έτσι τα δύο έργα θα ξαναρχίσουν.
2.] Για τον δρόμο Τσακώνας – Καλό Νερό  , ο κ. Χρυσοχοϊδης διαβεβαίωσε πως θα γίνει άμεση δημοπράτηση των υπολειπόμενων μελετών , ώστε να δημοπρατηθεί το έργο το φθινόπωρο .
3.] Για τον εσωτερικό οδικό άξονα Καλαμάτας - Μεθώνης , θα προχωρήσουν οι συζητήσεις , ώστε να καταλήξει το Υπουργείο σε οριστικές αποφάσεις .
4.] Για την λειτουργία  εξόδου – εισόδου στο τμήμα Τσακώνας – Καλαμάτας  προκειμένου να εξυπηρετούνται ο Μελιγαλάς , η Βαλύρα και η ευρύτερη περιοχή της Αρχαίας Μεσσήνης , ο Υπουργός δεσμεύτηκε να επανεξετάσει το θέμα και έδωσε εντολή να τοποθετηθούν πινακίδες για την διευκόλυνση των διερχομένων.
5.] Για την διάβαση , στις γραμμές του τραίνου , στην περιοχή της Θουρίας, έδωσε εντολή να ανοίξει γρήγορα  ώστε να έχουν εύκολη πρόσβαση στα αγροκτήματα οι κάτοικοι.
Στην συνάντηση παρευρίσκοντο ακόμη ο κ. Γιάννης Καρνέσης Διευθυντής ΕΥΔΕ/ΜΚ/ΕΠΠ   και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες .-

                                                   ΙΩΑΝΝΗΣ  Δ.  ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ
                                                              ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ  ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου