6.7.19

ΙΣΤΟΡΙΚΟ Ρεκόρ ζέστης στο Ανκορατζ της Αλάσκα: Πάνω από 32 βαθμοί Κελσίου

Πρόκειται για ιστορικό ρεκόρ: η θερμοκρασία ξεπέρασε την Πέμπτη τους 32 βαθμούς Κελσίου στο Άνκορατζ, τη μεγαλύτερη πόλη της Αλάσκας, όπως ανακοίνωσαν οι μετεωρολόγοι.
Στις 17.00 (τοπική ώρα), στο διεθνές αεροδρόμιο του Άνκορατζ καταγράφηκε θερμοκρασία 90 βαθμών Φαρενάιτ (δηλαδή 32,2 βαθμών Κελσίου, για πρώτη φορά αφότου ξεκίνησαν οι μετρήσεις και κρατούνται αρχεία, όπως ανέφερε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (NWS).
Το προηγούμενο ρεκόρ είχε καταγραφεί στις 14 Ιουνίου 1969 και ήταν 85 βαθμοί Φαρενάιτ, δηλαδή 29,4 βαθμοί Κελσίου.
Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, η μέγιστη μέση θερμοκρασία της 4ης Ιουλίου για το Άνκορατζ είναι οι 18,3 βαθμοί Κελσίου.
Η Πέμπτη ήταν η ημέρα των ρεκόρ για πολλές άλλες περιοχές της νότιας Αλάσκας, πρόσθεσε η NWS. Αυτές οι υπερβολικά υψηλές θερμοκρασίες προκαλούνται από ένα υψηλό βαρομετρικό, εξήγησε ο μετεωρολόγος Μπιλ Λούντβιχ, της NWS, μιλώντας στην εφημερίδα Anchorage Daily News.
Οι επιστήμονες παρατηρούν ότι η Αλάσκα υπερθερμαίνεται με διπλάσια ταχύτητα σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο. Στο διάστημα από το 1901 μέχρι το 2016 η μέση θερμοκρασία στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 1 βαθμό Κελσίου ενώ στην Αλάσκα κατά 2,6 βαθμούς, όπως δήλωσε ο Ρικ Τόμαν, ειδικός στο Κέντρο Εκτίμησης και Πολιτικής Κλίματος της Αλάσκας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου