5.7.19

Οι γονείς της 8χρονης Αλεξίας που χτυπήθηκε από αδέσποτη σφαίρα ζητούν αποζημίωση ενός εκατ. ευρώ

Αποζημίωση ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ ζητούν οι γονείς της 8χρονης Αλεξίας που τραυματίστηκε από αδέσποτη σφαίρα στις Θεσπιές Βοιωτίας ανήμερα του Πάσχα.
Σύμφωνα με το STAR, οι γονείς της Αλεξίας διεκδικούν αποζημίωση, ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ για την απαιτητική αποθεραπεία του παιδιού, η οποία θα είναι επίπονη και θα διαρκέσει χρόνια. Το δικαστήριο για την εκδίκαση της αποζημίωσης πήρε αναβολή την Πέμπτη για τις 5 Σεπτεμβρίου, όμως ήδη έχει δεσμευθεί περιουσία του δράστη, που η αξία της αγγίζει το ποσό της αποζημίωσης που διεκδικείται.
Τόσο οι δικηγόροι της οικογένειας, όσο και οι γονείς τόνισαν ότι το ποσό αυτό δεν αρκεί για να καλύψει τις ανάγκες της Αλεξίας, η οποία, σύμφωνα με τους γιατρούς θα πρέπει να πάει στις ΗΠΑ για να ακολουθήσει εκεί ειδική θεραπεία. Αυτό είναι εξαιρετικά κοστοβόρο για την οικογένεια, που είναι μια οικογένεια αγροτών με περιορισμένα εισοδήματα και άλλα δύο παιδιά που περιμένουν στο σπίτι.
Όλοι όμως είναι αισιόδοξοι πως η Αλεξία θα τα καταφέρει, καθώς η κλινική της εικόνα τους δίνει αρκετές ελπίδες.
«Οι γιατροί είπαν ότι έγινε θαύμα. Το παιδί είχε φύγει μέσα στο χειρουργείο και γύρισε ξανά στη ζωή. Θυμώνω πολύ με τον άνθρωπο που έκανε αυτό το κακό στο παιδί μου. Η πίστη λέει να μη θυμώνουμε, αλλά δεν μπορώ, δεν είμαι Θεός, είμαι μόνο άνθρωπος»,είπε ο πατέρας της μικρής Αλεξίας μιλώντας στην εκπομπή "Αλήθεια με τη Ζήνα".
Οι γονείς της 8χρονης ζητούν την παραδειγματική τιμωρία του κατηγορούμενου και ξεκαθαρίζουν ότι από τη στιγμή που πυροβόλησε έπρεπε να γνωρίζει ότι μπορεί να κάνει κακό σε κάποιον αθώο.
«Μακάρι να είχαμε φάει εμείς τη σφαίρα. Από τη μια στιγμή στην άλλη πήγαμε να χάσουμε το παιδί μας. Η μητέρα της δευτερόλεπτα πριν είχε πάει σε αυτήν και στα άλλα παιδάκια που κάθονταν δίπλα της και ξαφνικά είδε τη μικρή να σωριάζεται στο έδαφος», τόνισε ο πατέρας της Αλεξίας, υποστηρίζοντας ότι ο υπεύθυνος για τον σοβαρό τραυματισμό της κόρης του έριχνε πάρα πολλές μπαλωθιές και μάλιστα όχι στον αέρα, αλλά σε ευθεία βολή, ενώ οι γιατροί έμειναν έκπληκτοι όταν έβγαλαν το βλήμα από το κεφαλάκι του παιδιού.
«Ζήσαμε ένα μαρτύριο. Σε κλάσματα δευτερολέπτων πήρα το αυτοκίνητο και το παιδί και τρέξαμε στο νοσοκομείο της Θήβας. Το παιδί σπαρτάραγε», είπε ο πατέρας της μικρής.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου