4.7.19

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ - Politico: Πάνω από 10 μονάδες η διαφορά Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ

ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ ΜΕ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !

Ειδικότερα, η Ν.Δ. συγκεντρώνει ποσοστό 38,7%, έναντι 28,4% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με το poll of polls του «Politico».
Στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΚΙΝΑΛ με 7,5%, στην τέταρτη το ΚΚΕ με 5,4% και στην πέμπτη η Χρυσή Αυγή με 4,1%.
Την είσοδο στη Βουλή φαίνεται να εξασφαλίζουν επίσης η Ελληνική Λύση και το ΜεΡΑ25 με ποσοστά 3,9% και 3,5% αντίστοιχα.
Ευρεία επικράτηση της Ν.Δ. και αυτοδυναμία σε σενάρια πεντακομματικής, εξακομματικής ή επτακομματικής Βουλής δείχνουν και άλλες τρεις δημοσκοπήσεις που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας (Alco, Metron Analysis και Prorata). Η διαφορά Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ κυμαίνεται από 9% ως 13% στην εκτίμηση ψήφου και τα σενάρια αυτοδυναμίας της Ν.Δ. ξεκινούν από τους 155 βουλευτές και φτάνουν ως και τους 170. Στο σενάριο της πεντακομματικής Βουλής -όπου δύο εκ των Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, Χρυσή Αυγή και ΜΕΡΑ 25 του Γιάννη Βαρουφάκη που βρίσκονται στο όριο της εισόδου μείνουν εκτός- τότε οι προβλέψεις δίνουν ποσοστά κοντά στο 40% για τη Ν.Δ. και αυτοδυναμία με 170 βουλευτές, ίσως και περισσότερους.
Η παγίωση αυτής της εικόνας τις τελευταίες δέκα ημέρες έχει βάλει τη Νέα Δημοκρατία σε κλίμα ετοιμότητας και οι πληροφορίες λένε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πάρει τις αποφάσεις του για τη στελέχωση του Μαξίμου -που προορίζεται να έχει ρόλο ισχυρού διευθυντηρίου- ενώ η κυβέρνηση είναι έτοιμη κατά τα 3/4.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου