6.7.19

Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στη Φοινικούντα για την Παναγία Τριχερούσα

Με τη δέουσα λαμπρότητα τελέστηκε, ο πανηγυρικός Εσπερινός για την Παναγία Τριχερούσα, Πολιούχο και Προστάτιδα της Φοινικούντας, στον ενοριακό Iερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου της γραφικής κωμόπολης, όπου βρίσκεται ενθρονισμένη η θαυματουργός Εικόνα.
 
Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος, συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Άρτης κ. Καλλινίκου και Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.
Πλήθος πιστών συνέρρευσε με ευλάβεια στον Ιερό Ναό, προκειμένου να προσκυνήσει τη χαριτόβρυτο Εικόνα της Παναγίας και να λάβει τη χάρη και την ευλογία της.
Το θείο λόγο κήρυξε ο Επίσκοπος Ευρίπου αναφερόμενος στην ιερότητα του προσώπου της Παναγίας, ενώ ευχαρίστησε θερμά τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας για την παρουσία του στην πανήγυρη.
Παρέστησαν ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, ο νεοεκλεγής Δήμαρχος Παναγιώτης Καρβέλας, Αντιδήμαρχοι και εκπρόσωποι άλλων τοπικών φορέων.
Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν αύριο Σάββατο με την τέλεση Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και την λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου