5.7.19

Ασετόν: 6 χρήσεις του που δεν έχουν να κάνουν με τα νύχια σας

Μπορεί η μυρωδιά του να είναι ενοχλητική για κάποιους ενώ κάποιους άλλους να τους εξιτάρει, ωστόσο το ασετόν βρίσκει πολλές και διαφορετικές χρήσεις.
Εκτός από το να ξεβάψετε τα κακοβαμμένα νυχάκια σας μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και σε πολλά μέρη μέσα στο σπίτι σας κυρίως ως θαυματουργό καθαριστικό.

Ας δούμε λοιπόν τις 6 μοναδικές χρήσεις του, σύμφωνα με το spirossoulis.com:
  1. Αν δεν είχατε προνοήσει να βάλετε ταινία στα τζάμια πριν ξεκινήσετε να τα βάφετε, όσο σταθερό χέρι και να έχετε κάτι θα σας ξέφυγε. Αν ψάχνετε διακαώς να διορθώσετε τις χρωματικές ατέλειες στα τζάμια σας δεν έχετε παρά να κάνετε χρήση του ασετόν. Τοποθετήστε ασετόν πάνω στη μπογιά, αφήστε το να δράσει και μετά από λίγα λεπτά αφαιρέστε μ' ένα νωπό πανάκι.
  2. Αν είστε άντρας και που και που χρησιμοποιείτε ξυραφάκι, μιας και η μόδα θέλει μούσια, δεν έχετε παρά να τα απολυμαίνετε. Αν γεμίσετε ένα δοχείο με ασετόν περίπου ως τη μέση του μπορείτε να βυθίσετε τα ξυραφάκια έτσι ώστε να απολυμανθούν και να γυαλίσουν.
  3. Δε χρειάζεται να ταράζεστε για τις στιγμές εκείνες που τα μικρά σας αγγελούδια παίρνουν του μαρκαδόρους και κάνουν επίθεση στους τοίχους του σπιτιού. Υπάρχει λύση και γι’ αυτό. Αν ποτίσετε ένα βαμβάκι με ασετόν και τρίψετε το σημείο ως δια μαγείας θα εξαφανιστεί!
  4. Τι και αν έλιωσε η πλαστική σακούλα που κατά λάθος αφήσατε πάνω στο αναμμένο μάτι της κουζίνας το ασετόν θα σας βγάλει για ακόμα μια φορά από τη δύσκολη θέση. Κλείστε το μάτι και αφήστε το να κρυώσει, στη συνέχεια με τη χρήση ασετόν αφαιρέστε προσεκτικά την πλαστική κρούστα που θα έχει δημιουργηθεί.
  5. Το μόνιμο άγχος μας να μην γρατσουνίσουμε τα πλακάκια του σπιτιού μας, πάει περίπατο καθώς το ασετόν με λίγο βαμβάκι αφαιρεί και τις γρατσουνιές από αυτά. Θα είναι σα να τα βάλατε χτες!
  6. Για να μην αφήσετε σκονισμένες και παραπονεμένες τις κινέζικες πορσελάνες σας τρίψτε τες με ασετόν και βαμβάκι. Μετά καθαρίστε με ένα στεγνό πανάκι και θα έχουν γυαλίσει σαν καινούργιες.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου