6.7.19

Λαμπρός ο εορτασμός της Παναγίας Τριχερούσας στην Φοινικούντα

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και την παρουσία πλήθους πιστών, τίμησε η Φοινικούντα την Πολιούχο της Παναγία Τριχερούσα.
Την πανηγυρική Θεία Λειτουργία, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος, συλλειτουργούντων του Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου και του Θεοφιλ. Επισκόπου Ευρίπου κ. Χρυσοστόμου.
Το θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Άρτης, ο οποίος αναφέρθηκε στο Πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, καθώς και στο ιστορικό που συνδέει την Παναγία Τριχερούσα με την Φοινικούντα.
Ακολούθως, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας χειροθέτησε σε Αναγνώστη τον Ιεροψάλτη του Ιερού Ναού κ. Βασίλειο Ρομπάκη.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πάνδημη λιτάνευση της Χαριτοβρύτου Εικόνος της Παναγίας στα γραφικά σοκάκια της Κωμόπολης.
Την Εικόνα έφεραν επ’ ώμου άνδρες του Λιμενικού Σώματος και του Λυκείου Ελληνίδων Καλαμάτας. Τιμές απέδωσαν στρατιωτικό άγημα από την 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος Καλαμάτας και η φιλαρμονική του Δήμου Πύλου-Νέστορος.
Στο τέλος της λιτανείας, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας ευχαρίστησε τους Αρχιερείς για την παρουσία τους και επικαλέστηκε τη χάρη της Υπεραγίας Θεοτόκου για όλο τον κόσμο.
Παρέστησαν εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης και των δύο βαθμών, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου