5.7.19

Η γερμανική κατοχή ψηφίζει τον υπάλληλο Τσίπρα

Δεν μας εξέπληξε καθόλου η αμέριστη στήριξη του Βόλφανγκ Σόιμπλε στον απερχόμενο πρωθυπουργό χτες για τις Πρέσπες. 
Ο οποίος ταυτίστηκε, συμπτωματικώς (!), με τη λυσσαλέα προπαγάνδα των συριζομέσων να πείσουν ότι και οι προηγούμενοι είχαν αναγνωρίσει τη Μακεδονία! 
Όλοι στο πλευρό του Ράιχ και των συμφερόντων του. 
Για μια καρέκλα κι ένα μισθουλάκο. 
Μόνο που ο Σόιμπλε ήταν και απειλητικός. 
Για τον επόμενο.
Ο άνθρωπος που γονάτισε τους Έλληνες πολίτες από καθαρή τιμωρητική διάθεση, όπως ομολόγησε η Μέρκελ και οι επικεφαλής της ΕΕ, χαρακτηρίζει σήμερα «υπεύθυνο πολιτικό» τον τσαρλατάνο της πολιτικής- και με γερμανικά κριτήρια- που «ξεμπλόκαρε τη σχέση της Ελλάδας με τη Βόρεια Μακεδονία».
Ο Σόιμπλε δεν είναι ηλίθιος. Ξέρει ότι ο Τσίπρας είναι ένας επιπόλαιος τσαρλατάνος. Γιατί, μπορεί να είναι
στυγνός και ανελέητος, αλλά ξέρει να ξεχωρίζει ποιος είναι σοβαρός και ποιος ανεύθυνος. Και ξέρει ότι τίποτε δεν ξεμπλοκαρίστηκε και ότι οι σχέσεις των δύο χωρών θα επιδεινωθούν εξ αιτίας της κατάπτυστης συμφωνίας, που δίνει το δικαίωμα στους σκοπιανούς να διεκδικούν έδαφος, γλώσσα, εθνικότητα που είναι ελληνικά. Αλλά, ξέρει ότι με τις Πρέσπες ξεμπλοκαρίστηκε ο αποκλεισμός των Σκοπίων από τις ευρωπαϊκές και Νατοϊκές δομές. Τον οποίο είχαν επιβάλλει όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις επί τρείς δεκαετίες. Ξεμπλοκαρίστηκαν τα γερμανικά σχέδια του διαδρόμου των Βαλκανίων εδώ και 200 χρόνια.
Ο Σόιμπλε δεν έδωσε απλώς ψήφο εμπιστοσύνης με τις δηλώσεις του. Στην πραγματικότητα προειδοποίησε τον επόμενο πρωθυπουργό να μην τολμήσει να ακολουθήσει άλλη πολιτική στο Μακεδονικό. Εάν θέλει να λέγεται «statesman», δηλαδή υπεύθυνος πολιτικός (!), όπως ο Τσίπρας. Και για να μη μένει καμιά αμφιβολία για το τι εννοούσε, συμπλήρωσε ότι ο πρωθυπουργός «υποχρεώθηκε να υποστεί εσωτερική αντίδραση». Ότι θυσιάστηκε για το καλό!! Ποιά αντίδραση «υποχρεώθηκε» βρέ κακομοίρη; Ο Τσίπρας δεν ήξερε ούτε πού πέφτουν τα Σκόπια και νόμιζε ότι αφού ο Ζαχαριάδης ήθελε μια ανεξάρτητη Μακεδονία, θα την ήθελε και ο ελληνικός λαός. Εκεί ζούσε.
Ο ελληνικός λαός που θα πάει να ψηφίσει την Κυριακή θα πρέπει να έχει υπ όψιν του ότι ο στυγνότερος από τους τιμωρούς του, ο Σόιμπλε, είναι αυτός που υπονόμευσε την κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου, η οποία αρνιόταν να υπογράψει όσα εξοντωτικά υπέγραψε μετά ο Τσίπρας.
Ο δρ Σόιμπλε, που κάποτε για τους συριζέους ήταν ο «δρ θάνατος», προώθησε την εξαφάνιση του 25% του ΑΕΠ της χώρας και έσπρωξε τους Έλληνες να βλέπουν συμπολίτες στα συσσίτια και στους κάδους των σκουπιδιών και τους δρόμους έρημους με κλεισμένες επιχειρήσεις και μαγαζιά. Για τιμωρία. Όπως ομολόγησαν εκ των υστέρων όλοι οι δανειστές και η μαντάμ Μέρκελ. Με τη νοοτροπία των κατοχικών δυνάμεων που για έναν Γερμανό νεκρό έσφαζαν χωριά ολόκληρα.
Αυτός ο ανελέητος δρ Σόιμπλε στηρίζει Τσίπρα. Για … υπεύθυνο ηγέτη του ελληνικού λαού! Και των γερμανικών συμφερόντων. Έ, όχι.
 
 
Γ Παπαδόπουλος- Τετράδης
liberal.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου