3.7.19

Η ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΩΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΛΥΣΗ

Μας πρέπει η απλότητα
όχι γιατί φοβόμαστε τα σύνθετα
αλλά γιατί
αυτό απαιτεί η αλήθεια.
Απλή είναι η αλήθεια
απλή κι αφτιασίδοτη,
χωρίς πλουμίδια
χωρίς στολίδια.
Σε αντίθεση με το ψέμα…

   Η πραγματικότητα είναι ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ταυτίστηκε σε όλα τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη ζωή των απλών ανθρώπων καθώς και με τις τύχες της χώρας με τις συντηρητικές δεξιές πολιτικές.
   Η ατέρμονη πολιτική μπουρδολογία της κυβέρνησης μέσω της οποίας προσπαθεί ν΄ ανατρέψει την υπάρχουσα κατάσταση που η ίδια δημιούργησε και στηρίζεται στα περί επιτυχιών όπως και σε κάποιες ανέξοδες προεκλογικές υποσχέσεις ή στο αφήγημα του τέλους των μνημονίων, δεν είναι τίποτε άλλο από μια αποδοχή της πολιτικής που επιβάλλουν οι δανειστές στα πλαίσια μιας ενισχυμένης εποπτείας, η οποία δεν αμφισβητείται ούτε από το ΣΥΡΙΖΑ, ούτε από τη ΝΔ και τα λοιπά δεκανίκια τους.
   Προσπαθεί ο ΣΥΡΙΖΑ  τώρα μέσω του φόβου προς  το λαό να σταματήσει την  επάνοδο της ΝΔ στην εξουσία. Με τη λογική της επαναφοράς των μαύρων ημερών που επέφεραν τα μνημόνια και οι πολιτικές τους. Εδώ η για «πρώτη φορά αριστερά» ξεχνά ότι εφάρμοσε τα 2 μνημόνια που ψήφισαν οι προηγούμενοι (ΝΔ & ΠΑΣΟΚ) τους οποίους ξέπλυνε πολιτικά αφού ταυτίστηκε μαζί τους. Επίσης ξεπερνά το 3ο μνημόνια που ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση ψήφισε σε αγαστή συνεργασία με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΠΟΤΑΜΙ και τους ΑΝΕΛ.
   Η παραπάνω μνημονιακή  βαρβαρότητα, δεν ξεπερνιέται με  κούφιες ντουφεκιές κι ατέρμονες  πολιτικές δημαγωγίες.
   Όσα αναφέρονται είναι μια σκληρή πραγματικότητα, οπότε την επόμενη μέρα μετά τις εκλογές ο λαός θα είναι στην γωνία. Θα κυριαρχήσουν νεοφιλελεύθερες, αντεργατικές, αντικοινωνικές πολιτικές και μια σίγουρη ασυδοσία με κάθε είδους διευκόλυνση για το μεγάλο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο.
    Τα πράγματα  μπορούν ν’ αλλάξουν και η  μόνη δύναμη που μπορεί να  σταματήσει, ν΄ ανατρέψει τις  συγκεκριμένες πολιτικές είναι  ο ίδιος ο λαός. Αν ο λαός  δεν κιοτέψει, αν δε λουφάξει  θα πάρει τις τύχες του στα  χέρια του, ορθώνοντας το ανάστημά του, κινούμενος ανατρεπτικά σε όλα όσα έχουν δρομολογήσει εναντίον του. Ώστε να δημιουργηθούν εκείνες οι συνθήκες επανάκτησης όλων όσων του έχουν στερήσει και ταυτόχρονα όλων αυτών των πολιτικών που επέβαλε εις βάρος του η «εθνική μνημονίων».
   Η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται να ΄ναι σίγουρος ο λαός ότι δεν θα είναι δική του, θα είναι η ανάπτυξη του κεφαλαίου.

   Κρατάμε το κεφάλι  ψηλά. Δε φοβόμαστε. Ψηφίζουμε ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

Ψηφίζουμε αντικαπιταλιστική αριστερά.


3 Ιούλη 2019.

                                                 Σπυρόπουλος Βασίλης, αγρότης - Φιλιατρά
                                                   Υποψήφιος Βουλευτής Ν. Μεσσηνίας

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου