4.7.19

"Φωτιά" τα εκκαθαριστικά της εφορίας: Πόσοι θα πληρώσουν έξτρα φόρο 760 ευρώ

Πάνω από 5,2 εκατ. εκκαθαριστικά έχουν εκδοθεί από τις φορολογικές αρχές. Τρεις στους δέκα φορολογούμενους των οποίων η δήλωση έχει εκκαθαριστεί καλούνται να πληρώσουν πρόσθετο φόρο
Συνολικά ο επιπλέον φόρος υπερβαίνει τα 1,2 δισ. ευρώ και τον «μοιράζονται» 1.599.930 φορολογούμενοι. Ο μέσος φόρος διαμορφώνεται σε 758 ευρώ και η πρώτη δόση θα πρέπει να πληρωθεί έως τις 31 Ιουλίου. Οι καταληκτικές ημερομηνίες των επόμενων δόσεων εκπνέουν στις 30 Σεπτεμβρίου και τις 29 Νοεμβρίου και μόνο η εμπρόθεσμη πληρωμή ή η ρύθμιση των οφειλών σε δόσεις διασφαλίζει τους φορολογούμενους από τον κίνδυνο κατασχέσεων.
3.059.862 φορολογούμενοι το αποτέλεσμα είναι μηδενικό, ενώ «τυχεροί» είναι 596.907 φορολογούμενοι (11,36%) οι οποίοι δικαιούνται επιστροφή φόρου (συνολικά 176 εκατ. ευρώ).
Το σίγουρο είναι ότι στο τέλος Ιουλίου αρχίζει και ο "καύσωνας" της πληρωμής των φόρων αρχής γενομένης από την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος. Γι' αυτό και οι φορολογούμενοι πρέπει να γνωρίζουν ότι ακόμη κι αν υποβάλλουν τη δήλωσή τους την τελευταία ημέρα, δηλ. στις 29 Ιουλίου θα πρέπει να πληρώσουν την πρώτη δόση στις 31 Ιουλίου, αν έχουν χρεωστικό εκκαθαριστικό.
Τα νοικοκυριά θα κληθούν να πληρώσουν 3,4 δισ. ευρώ για φόρο στα εισοδήματα του 2018, ενώ άλλα 2,9 δις ευρώ θα πρέπει να πληρώσουν για τον ΕΝΦΙΑ του 2019. Η παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έως τις 29 Ιουλίου, φέρνει τον Αύγουστο τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ και την πληρωμή της πρώτης δόση στο τέλος Σεπτεμβρίου. Το ραβασάκι θα είναι και φέτος βαρύ για τους φορολογούμενους με μεσαία ακίνητη περιουσία, ενώ οι μικροϊδιοκτήτες θα δουν μικρή μείωση της φορολογικής τους επιβάρυνση.




 enikonomia.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου