5.7.19

ΒΙΝΤΕΟ - Καφενείο Αλέξης Τζίπρας: Το πιο περίεργο καφενείο της Ελλάδας

Ένα περίεργο καφενείο – παντοπωλείο – μουσείο έφτιαξε ένα ζευγάρι Γερμανών που ήρθαν για διακοπές και εγκαταστάθηκαν στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο χωριό Θολό Ηλείας.
Πρόκειται για καφενείο με το όνομα του πρωθυπουργού το οποίο έχει…Γερμανική υπογραφή και προφορά (Τζίπρας). Εκ πρώτης όψεως μοιάζει «ανατριχιαστικό» και σαν στοιχειωμένο, αλλά σύντομα καταλαβαίνεις με μια πιο προσεκτική ματιά το μεράκι που ρίχνουν οι ιδιοκτήτες του.
Συχνά αλλάζουν τις κούκλες, που μοιάζουν σαν πραγματικοί άνθρωποι και τραβούν την προσοχή ακόμη και σ’ αυτούς που δεν είναι παρατηρητικοί.
Πατίνια, σαμάρια, ταμπέλες, παλιά τηλέφωνα, φυσούνες, κούνιες, κασέλες, μπαούλα, μπουκάλια, βαρέλια, σκάφες, παλιά παιχνίδια, ρόδες από κάρα, τηλεοράσεις, laptop, ραδιόφωνα, παλιές καρέκλες,  γιαταγάνια και κορνίζες με παλιές φωτογραφίες άλλων εποχών και άλλα πολλά θα βρείτε σ’ αυτό το ιδιότυπο μουσείο.
Τα υλικά με τα οποία έχει χτίσει αυτό το απόκοσμο θέαμα παραμυθιού, τα βρήκε στα σκουπίδια και τα μετέτρεψε σε ρούχα και αντικείμενα ενός κόσμου τον οποίο βάφτισε με το όνομά της και το όνομά του συζύγου της. Αυτή Ούλι. Και ο άντρας της Τίμπορ. Εξ΄ ου και το όνομα  του χώρου: Τιμπούλις.
Δείτε το βίντεο που ακολουθεί:

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου