4.7.19

Ο καύσωνας έκλεισε την Ακρόπολη. Στους 39 βαθμούς ψήνεται η Αθήνα


Η θερμοκρασία στο κέντρο της Αθήνας αγγίζει τους 39 βαθμούς κελσίου υπό σκιά, καθιστώντας εξαιρετικά επικίνδυνη την έκθεση στον ήλιο.

Οι υψηλές θερμοκρασίες θεωρούνται απαγορευτικές για επίσκεψη στον ιερό βράχο της Ακρόπολης, με τις Αρχές να κατεβάζουν μάλιστα άρον άρον τους πρωινούς επισκέπτες, όταν η θερμοκρασία έφτασε τους 40 βαθμούς.

Όπως ενημέρωσε η Εφορεία Αρχαιοτήτων, λόγω του καύσωνα σήμερα αλλά και την Παρασκευή (5/7), ο αρχαιολογικός χώρος Ακρόπολης και Κλιτύων θα κλείσει για το κοινό από 13:00 έως 17:00 εφόσον η αισθητή θερμοκρασία υπερβεί τους 40οC (θερμοκρασία πόλης άνω των 36 οC).

Όσοι έχουν προμηθευτεί ηλεκτρονικά εισιτήρια για τις εν λόγω ημέρες και ώρες, παρακαλούνται όπως αποταθούν στο Επιχειρησιακό Τμήμα του ΤΑΠΑ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση etickets@tap.gr.
Σύμφωνα με το meteo.gr σε εξέλιξη είναι το κύμα έντονης ζέστης, με τις μέγιστες θερμοκρασίες σήμερα Πέμπτη 04/07 και αύριο Παρασκευή 05/07, να φτάνουν 38 – 39 ⁰C και τοπικά τους 40 ⁰C. Από την Παρασκευή αναμένεται σταδιακή υποχώρηση των υψηλών θερμοκρασιών, παρόλα αυτά όμως θα διατηρηθούν σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Στον παρακάτω χάρτη παρουσιάζονται οι εκτιμώμενες μέγιστες θερμοκρασίες για την Πέμπτη 04/07.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου