3.3.11

Έκκληση για εμβολιασμό – 134 οι νεκροί από την νέα γρίπη !

Στους 134 έχουν φτάσει τα θύματα της νέας γρίπης στην χώρα μας, καθώς ακόμη δύο άνθρωποι άφησαν την τελευταία τους πνοή. Οι ειδικοί από την πλευρά τους επιμένουν πως η εποχική γρίπη βρίσκεται σε πορεία ύφεσης στην χώρα μας, παραμένουν ωστόσο επιφυλακτικοί εξ' αιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών που ευνοούν την διάδοση των ιών.
Ειδικότερα και σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, τα δύο τελευταία θύματα της νέας γρίπης ήταν ασθενείς με ήδη βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό - έπασχαν από σακχαρώδη διαβήτη αλλά και αναπνευστικά νοσήματα μεταξύ άλλων -, συνεπώς διέτρεχαν αυξημένο κίνδυνο σοβαρών επιπλοκών.
Στο μεταξύ, 102 ασθενείς νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας μετά από μόλυνση τους από τον ιό Α(Η1Ν1).
Οι ειδικοί του Κέντρου από την πλευρά τους, διαπιστώνουν πως μειώνεται σταδιακά ο αριθμός των ασθενών των οποίων η υγεία εμφανίζει επιδείνωση, δεδομένου που τους κάνει να εκτιμούν πως η δραστηριότητα της νέας γρίπης καταγράφει πτωτική πορεία.
Παρόλα αυτά, διατηρούν επιφυλάξεις δεδομένου πως το κρύο των τελευταίων ημερών, δεν ευνοεί την κατάσταση. Αντίθέτα, όπως λένε, δημιουργεί της κατάλληλες συνθήκες ώστε να διαρκέσει περισσότερο από το σύνηθες η δραστηριότητα της γρίπης στην χώρα μας.
Έκκληση για εμβολιασμό
Έκκληση στους πολίτες που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες να εμβολιαστούν με το εποχικό εμβόλιο, έκανε ο υφυπουργός Υγείας κ. Χρήστος Αηδόνης από το βήμα της Βουλης.
Πιο συγκεκριμένα και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Αηδόνης τόνισε πως από πλευράς υπουργείου έχει γίνει ό,τι ήταν δυνατόν, ωστόσο το κράτος δεν μπορεί να υποχρεώσει τους πολίτες να εμβολιαστούν. Μάλιστα, έθιξε και το ζήτημα της εμβολιαστικής άρνησης από τους γιατρούς και το υγειονομικό προσωπικό της χώρας.
Επιπλέον, ο κ. Αηδόνης υποστήριξε ότι έχουν παραγγελθεί οι απαιτούμενες ποσότητες εμβολίων και αντι-ιικών φαρμάκων.
Οι δηλώσεις του αυτές, ανέβασαν ωστόσο τη «θερμοκρασία» στη Βουλή, με τον βουλευτή της ΝΔ κ. Κώστα Μαρκόπουλο να καταγγέλλει την Κυβέρνηση για ολιγωρία σε ό,τι αφορά την στελέχωση των μονάδων εντατικής θεραπείας αλλά και για «εκπτώσεις» σε ό,τι αφορά την ενημέρωση των πολιτών για την εμβολιαστική τους κάλυψη.
Η απάντηση του κ. Αηδόνη ήταν άμεση, υπογραμμίζοντας πως η προηγούμενη κυβέρνηση ξόδεψε εκατοντάδες εκατομμύρια για ενημερωτική καμπάνια, η οποία ωστόσο δεν απέδωσε αφού οι πολίτες ούτε τότε εμβολιάστηκαν.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου