5.3.11

Νάντια Γιαννακοπούλου - «Αποπληρωμή στους αγρότες του κόστους έκδοσης οικοδομικών αδειών»

ΕΡΩΤΗΣΗ -Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
«Αποπληρωμή στους αγρότες του κόστους έκδοσης οικοδομικών αδειών»
Την έντονη ανησυχία τους εκφράζουν οι νέοι αγρότες, για την πολυετή καθυστέρηση της επιδότησης οικοδομικής άδειας πρώτης κατοικίας από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Η επιδότηση αφορούσε στις αμοιβές των μηχανικών για τη σύνταξη της μελέτης έκδοσης οικοδομικής άδειας και επίβλεψη εκτέλεσης του έργου για πρώτη κατοικία αλλά και για αγροτικές κατασκευές (στάβλοι, αποθήκες, κλειστές δεξαμενές κλπ) των νέων αγροτών.
Το ποσοστό επιδότησης πρώτης κατοικίας σύμφωνα με τις διατάξεις ανέρχεται στο 70% για τους νέους αγρότες αγροτικών περιοχών με πληθυσμό μέχρι 5.000 κατοίκους και στο 50% για τις περιπτώσεις δικαιούχων που ενώ δεν ασκούν το επάγγελμα του αγρότη είναι μόνιμοι κάτοικοι ορεινών περιοχών.
Οι δικαιούχοι αγρότες που έκαναν χρήση της ευεργετικής αυτής διάταξης, βασίζονται στην εν λόγω επιδότηση αφού οι κατασκευές τους έχουν ολοκληρωθεί από καιρό.
Επειδή η αποκέντρωση και η διατήρηση του πληθυσμού της υπαίθρου προϋποθέτει ικανοποιητικό βιοτικό επίπεδο στην ύπαιθρο χώρα,
Επειδή στη δύσκολη οικονομική περίοδο για τη χώρα, η ελληνική ύπαιθρος αποτελεί το ασφαλέστερο καταφύγιο αλλά και τη μεγαλύτερη ελπίδα για πολλές οικογένειες,
Επειδή η κρίση στην οικονομία και στον πρωτογενή τομέα έχουν εξασθενίσει τους αγρότες.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Πότε προτίθεται η Κυβέρνηση να καταβάλει τα χρηματικά ποσά που οφείλει εδώ και τρία χρόνια στους δικαιούχους αγρότες;
Η ερωτώσα βουλευτής,
Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου